750 de locuri de muncă disponibile pentru absolvenţii de liceu sau facultate,...

750 de locuri de muncă disponibile pentru absolvenţii de liceu sau facultate, la Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

targ job

Cei 1.800 de absolvenţi din acest an care au îngroşat lista şomerilor din judeţul Timiş pentru că nu au promovat examenul de Bacalaureat plus studenţii care nu şi-au găsit un loc de muncă au ocazia să îşi depună CV-ul la peste 50 de firme, astăzi. Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, un eveniment organizat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Timiş, şi-a deschis porţile la ora 10.00, la Casa Tineretului. Absolvenţii de liceu sau de facultate care nu şi-au găsit un loc de muncă au participat la eveniment încă de la primele ore ale dimineţii, în speranţa că se vor angaja pe un post pe care şi-l doresc.

În acest an, angajatorii au fost mult mai interesaţi să-şi prezinte ofertele în cadrul Bursei locurilor de muncă, faţă de anii precedenţi.


Nu mai puţin de 53 de standuri ale unor companii cu renume din vestul ţării au pus la bătaie pentru absolvenţi 742 de locuri de muncă, dintre care 105 destinate celor cu studii superioare. Agent vânzări, consultant imobiliar, inginer, programator, proiectant sau şef de departament sunt doar câteva dintre posturile pentru care s-au căutat absolvenţi de studii superioare care să le ocupe.

Printre cei care au participat la eveniment se numără şi Diana Râmneanţu, o tânără de 24 de ani care a terminat Facultatea de Limbi Străine la Universitatea Tibiscus, dar nu a lucrat niciodată în domeniu. „Trei ani am lucrat în vânzări, dar firma s-a închis şi acum sunt în şomaj. Astăzi, mi s-a părut interesant postul de specialist relaţii publice la Fundaţia „Pentru Voi „şi am aplicat, sper să fiu selecţionată”, ne-a spus Diana Râmneanţu. Prietena ei, Cristina Cristea, a terminat în anul 2012 Facultatea de Arte şi Design la Universitatea de Vest şi speră că va reuşi să se angajeze ca designer pe calculator. Nu a găsit niciun job interesant, astfel că a plecat nemulţumită de la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi.

Cele mai multe locuri de muncă, 650 au fost disponibile însă pentru tinerii cu studii medii. Aceştia au putut alege dintre meserii ca dulgher, fierar, măcelar, lăcătuş, operator producţie sau muncitor necalificat. Georgeta Grigorie, directorul AJOFM Timiş, a declarat, astăzi, că anul trecut, 37 % din locurile de muncă prezentate de angajatori au fost ocupate în cadrul Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.