Batjocură pe bani publici: cum îi cere Casa de Asigurări de Sănătate...

Batjocură pe bani publici: cum îi cere Casa de Asigurări de Sănătate unei femei să plătească de două ori asigurarea FOTO

3
DISTRIBUIȚI

anuta lazea

Soţia unui timişorean, care este internat la Institutul de Boli Cardiovasculare de la Pădurea Verde, încearcă să obţină de aproape trei săptămâni o adeverinţă de la Casa Judeţeană de Asigurări, însă fără succes. Anuţa Lazea a solicitat reprezentanţilor CJAS Timiş un tabel din care să rezulte cât are de plată şi a achitat 7.600 de lei la Direcţia Fiscală în trei tranşe, astfel încât soţul acesteia să nu plătească spitalizarea. Însă, în momentul în care a solicitat o adeverinţă din care să rezulte că soţul ei, Ionel Lazea, este asigurat, CJAS Timiş a refuzat pe motiv că femeia nu şi-a plătit toate restanţele.

„Eu am plătit cât a scris pe tabelul pe care l-am primit de la CJAS Timiş, dar mi s-a spus că figurez cu restanţe şi să le achit la Direcţia Fiscală. Am mers acolo, dar mi s-a comunicat că nu mai am nicio restanţă de achitat, chiar am plătit în plus câteva sute de lei. Ce e ciudat e faptul că cei de la CJAS Timiş spun că soţul meu mai are restanţe, dar la medicul de familie figurează ca asigurat, chiar şi la Institutul de Boli Cardiovasculare, astfel că nu am mai plătit spitalizarea. Dar nu înţeleg de ce nu primesc adeverinţa”, ne-a declarat nedumerită Anuţa Lazea.

Mai mult, timişoreanca ne-a spus că a dorit să plătească restanţele, dar reprezentanţii CJAS Timiş nu au putut s-o informeze cu o cifră exactă pe motiv că cei de la Direcţia Fiscală trebuie să ştie.


Însă cei de la Direcţia Fiscală din Timişoara o lămuresc de fiecare dată că nu mai are nimic de achitat. Contactată telefonic de către PRESSALERT.ro, Mariana Marcu, purtătoarea de cuvânt a CJAS Timiş, ne-a explicat că, de fapt, soţul lui Anuţa Lazea nu şi-a plătit asigurarea de sănătate pentru anul 2006. Iniţial, ne-a replicat că doar cei de la Finanţe ştiu cât mai are de plătit, însă mai apoi s-a răzgândit şi ne-a spus că ne va informa cu cifra exactă a doua zi. „Ionel Lazea mai are ceva de plătit şi de aceea nu putem elibera adeverinţa de asigurat. A fost trimisă o somaţie cu titlu executoriu pentru neplata asigurărilor de sănătate”, a mai adăugat Mariana Marcu.

3 COMENTARII

  1. In toate institutiile guvernamentale din tara(Romania) , lucreaza o gramada de dobitoci , care si-au dobandit serviciul (postul) prin spaga , nepotism ori cunostinte(nicidecum pentru calitatile lor mai superioare decat a altor candidati) , chiar daca’s dobitoci .

  2. Dau tabele cei de la CJAS cu sumele de plata fara vreo stampila sau vreo semnatura…unde le intra lor banii?in buzunar?dupa ce le platesti pe ultimi 5 ani k asa cer mai vor inca odata suma?si cand i intrebi ceva iti raspund:”nu gasesc nici un raspuns sau ne depaseste”?Nu au nici o baza informatica,nimic si acuma mint cu nerusinare ca are de platit din 2006?eu stiu ca ultimii 5 ani sunt din anul 2008 nu 2006

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.