Microsoft va cumpăra divizia de telefoane mobile a Nokia

Microsoft va cumpăra divizia de telefoane mobile a Nokia

0
DISTRIBUIȚI

microsoft_ces_2009

Grupul informatic american Microsoft va cumpăra divizia de telefoane mobile a Nokia cu 5,44 de miliarde de euro, a anunţat acesta astăzi, citat de AFP, scrie Mediafax. Fostul lider pe piaţa telefoanelor mobile îşi va concentra de acum activitatea asupra serviciilor şi reţelelor, o decizie calificată drept „cea mai bună cale de a merge înainte, atât pentru Nokia, cât şi pentru acţionarii săi”, a declarat preşedintele Nokia, Risto Siilasmaa, citat într-un comunicat. Nokia a finalizat în august preluarea participaţiei de 50% deţinută de Siemens la producătorul de echipamente de telecomunicaţii Nokia Siemens Networks, pentru a dezvolta această activitate, considerată de acum drept vitală. Grupul finlandez a anunţat, de asemenea, plecarea directorului său general Stephen Elop, care va fi înlocuit temporar de Siilasmaa.

Tranzacţia va fi finalizată în primul trimestru al anului viitor, după acordul acţionarilor şi autorităţilor de reglementare.


Aproximativ 32.000 de angajaţi ai Nokia vor trece la Microsoft, dintre care 4.700 doar în Finlanda. Această preluare de către grupul Microsoft, deja asociat cu Nokia, căruia îi furnizează sistemul de operare pentru ultimul său smartphone, Lumia, se referă la aproximativ jumătate din cifra de afaceri a grupului finlandez, respectiv aproximativ 15 miliarde de euro. Acumulând pierderi, Nokia a decăzut în momentul în care Apple a lansat cu un succes răsunător iPhone, urmat de alţi fabricanţi de smartphone-uri, precum Samsung. De atunci, cota de piaţă a companiei finlandeze a scăzut permanent, până în punctul în care fostul lider mondial pe piaţa telefoanelor mobile a fost nevoit să se bazeze pe telefoanele la preţ scăzut, fără conexiune la Interent, pentru a supravieţui.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.