Contractul pentru reabilitarea centrului istoric al Timişoarei va fi semnat. Ce risc...

Contractul pentru reabilitarea centrului istoric al Timişoarei va fi semnat. Ce risc financiar îşi asumă municipalitatea

2
DISTRIBUIȚI

piata unirii din timisoara02

Ortiz Construcciones y Proyectos SA nu a depus o nouă contestaţie privind atribuirea lucărilor de reabilitare a centrului istoric către Romprest. Anunţul a fost făcut astăzi de edilul şef Nicolae Robu care spune că are termen o săptămână să perfecteze acordul. Vă reamintim că Ortiz a câştigat şi la Curtea de Apel Timişoara şi la CNSC contestaţiile depuse care descalificau firma Romprest şi stabileau ca să fie semnat contractul cu asocierea de pe locul doi, lucru refuzat în repetate rânduri de primărie, care a continuat să declare firma filo-liberală ca şi câştigătoare.  „De îndată ce vom semna contractul vom sta de vorbă cu reprezentanţii firmei şi vom conveni asupra unei perioade mai scurte de realizare a lucrării decât cea care a fost anunţată iniţial.


Dorim să absorbim la maxim banii europeni şi de aceea venim spre firma care a executat lucrarea să îşi asume un termen contractual mai scurt decât cel care a fost anunţat. Proiectele pot fi derulate până în iunie 2015 ori, datorită dificultăţile întâmpinate în procedura de achiziţie publică cu acest proiect dacă nu compactăm termenul de execuţie, vom ieşi din perioada de rambursabilitate a fondurilor şi va trebui să suportăm din foduri proprii o parte din lucrări. Proiectul este de importanţă maximă pentru oraş şi avem disponibilitatea să îl asumăm şi în intregime din venituri proprii dacă ajungeam într-o astfel de situaţie. Va trebui să tragem tare”. Lucrările vor începe din Piaţa Libertăţii şi Sfântu Gheorghe, dar primarul spune că în cazul în care se vor descoperi vestigii şantierele vor fi mutate pentru a nu pierde din timp. Valoarea proiectului este de 6.700.000 de lei.

2 COMENTARII

  1. Exista o persoana cu cunostinte juridice care sa explice la „prostime” ce inseamna aceasta actiune a primarului? Incalca el legea? Care sunt consecintele?

  2. Deci totul este OK chiar daca nu s-a respectat Sentinta data de Curtea de Apel Timisoara.Asta este concluzia pe care o tragem noi ,cei multi ,platitori de impozite.Deci se poate si fara respectarea acestor sentinte valabile doar pentru papagali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.