Cum s-a înțeles Robu cu reprezentanții Romprest pentru reabilitarea centrului istoric

Cum s-a înțeles Robu cu reprezentanții Romprest pentru reabilitarea centrului istoric

3
DISTRIBUIȚI
robu01
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Veşti bune  şi nu prea despre reabilitarea centrului istoric. Primarul Nicolae Robu a anunţat astăzi că a purtat o primă discuţie cu firma Romprest. „Am cerut firmei să facă o astfel de organizare a lucrărilor încât ele să poată fi finalizate înainte de termenul contractual de 24 de luni.


Le-am promis celor de la Romprest că noi vom asigura frontul de lucru, că îi vom plăti ritmic cu maximă promptitudine. Am obţinut această promisiune că vor fi făcute lucrări de calitate şi astfel încât să finalizăm proiectul în termenul în care cheltuielile sunt acoperite din bani”. Întrebat dacă poate da asigurări că municipalitatea va da bani pentru reabilitarea centrului în cazul în care nu se respectă termenele, Robu s-a codit şi a declarat că „nu pot să vin cu un angajament în acest sens nu depinde de noi, lucrarea este foarte complexă este nevoie de bunăvoinţă, implicare, le avem şi noi, le are şi firma care a câştigat licitataţia. Nu poţi şti condiţiile meteo, dar există şi va fi o concentrare de eforturi pentru a finaliza proiectul până în iunie 2015”. Valoarea proiectului, initiat în vremea administratiei Ciuhandu, este de aproximativ 70 de milioane de lei, o mare parte din sumă provenind din fonduri europene. 10 străzi din zona Unirii vor deveni pietonale şi alte patru vor fi renovate complet.

3 COMENTARII

  1. Ce Dumnezeu nu va mai convine?!… Daca nu sunteti multumiti ca s-a terminat circul contestatiilor si, in sfarsit, pot fi utilizati bani U.E. pentru reabilitarea centrului istoric, ce alte carcoteli mai nascociti?…Pana in iunie 2015 tot asa o s-o tineti?!… Moralul ni-l mentine tot intelepciunea p[opulara:”Cainii latra, calul merge inainte!”…

  2. ok, centrul o sa devina pietonal, ocupat 90% cu cafenele, baruri si terease. dar s-au gindit cum o sa fie inlocuite sutele de locuri de parcare pierdute? o sa spuneti ca nu e obligatoriu sa mergi cu masina in centru. dar in alte tari exista locuri de parcare in centru cu tarif pe masura, pt a descuraja prin bani mersul cu masina acolo. trebuie simultan cu inceperea lucrarilor sa faca si parcari subterane si supraterane, de exemplu pt cei care merg la tribunal.

  3. iulio, iar ti-ai luat norma de postac de la partid? e minunat ca se face proiectul asta, dar primarul tau iubit anunta, prin februarie, ca lucrarile incep in aprilie. bine ca e noiembrie. si ce lucrari poti sa faci iarna? in afara de niste gropane competente prestate prin centrul orasului, altceva nu prea cred c-o sa se faca. a, si sa nu uiti ca finantarea e asigurata inca din ianuarie 2012.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.