Marșul Noii Drepte prin Timișoara, împotriva „mafiei țigănești”. Ce slogane au membrii...

Marșul Noii Drepte prin Timișoara, împotriva „mafiei țigănești”. Ce slogane au membrii mișcării FOTO

4
DISTRIBUIȚI

poză

”Clanurile interlope țigănești au ajuns să facă legea la noi, iar noi suntem singurii vinovați pentru această situație. Pentru că o acceptăm. E cazul să ieșim în stradă și să punem presiune pe autorități” – acesta a fost mesajul liderului Noii Depte din orașul nostrum, Bogdan Popa, la finalul celui de-al cincilea Marș împotriva mafiei imobiliare țigănești.

Aproximativ 100 de timișoreni au participat la marșul inițiat de Noua Dreaptă. Membri, simpatizanți, componenți ai galeriei peluza Sud, cetățeni. A venit și liderul național al Noii Drepte, Tudor Ionescu, dar și reprezentanți ai filialelor din Arad și Bihor. Marșul a început cu o scurtă întârzire. ”Camarazii au fost instigați de un etnic maghiar care a scos la ei un cuțit. S-a chemat poliția”, povestea unul din membrii ND. La plecarea din Piața Traian, manifestanții au încasat în plin un noian de înjurături din partea unor tinere rome deranjate de mesajul de pe banerele protestatarilor. Tinerii au ajuns pe bulevardul CD Loga și au scandat împotriva romilor. ”Tinere, nu uita, Timișoara nu-i a ta” – i-au strigat unui june rom spilcuit ieșit să se uite la alai. În replica, o rudă mai vârstincă i-a amenințat pe participanții al marș cu ”în iad o să ajungeți cu toții”.

Organizația de extremă dreapta a făcut câteva marșuri similare până acum. Liderul național al Noii Drepte a ținut să vină în persoană la eveniment și să transmită de aici un mesaj în legătură cu problema romilor. ”Dacă în toată Europa se vorbește de problema țigănească, noi, acasă, de ce nu vorbim despre ea și de ce nu găsim soluții? Franța nu expulzează romii care s-au integrat și muncesc, ci pe cei care fură. Europol a demonstrat că 10 % din infracționalitatea din UE e provocată de romi, pe teritoriul uniunii acționând 240 de clanuri de romi.


În concluzie, astfel de marșuri trebuie să continue, pentru că sunt strigătul nostru de luptă”, a transmis Tudor Ionescu.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.