Noua „jucărie” a lui Robu, traficul după propriul scenariu: ce indicații le...

Noua „jucărie” a lui Robu, traficul după propriul scenariu: ce indicații le dă șoferilor pentru o circulație așa cum o visează

3
DISTRIBUIȚI
robu03
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Primarul Nicolae Robu anunţă noi idei prin care vrea să deblocheze traficul din Timişoara. După ce luni a prezentat fâşia de trei kilometri pe care poţi circula ca Montoya, ieri edilul şef a declarat „vreau să vă asigur că toate SF-urile cu care vin eu sunt studii de fezabilitate, nu sunt SF-uri în accepţiunea science fiction, după cum se plâng unii”.


Apoi, Robu a prezentat două variante de drum care pot uşura traficul în zona Michelangelo. „Cei care vin din zona de Sud a oraşului şi vor să meargă pe Pestalozzi foarte puţin folosesc ruta alternativă de lângă Heaven, prelungirea Bulevardului Sudului. Deşi sunt câteva luni de când am dat în folosinţă acest traseu, e foarte puţină lume care îl foloseşte. Dacă se doreşte să se mergă pe strada Cluj este bine să se meargă pe Pârvan, să se facă dreapta pe Traian Lalescu lângă biblioteca UPT, făcută de mine evident, apoi pe lângă sala de sport a Universităţii de Vest, apoi prin spatele liceului de Muzică, la stânga este strada Cluj şi se trece de semafor. Oamenii merg până la Victor Babeş pe Traian Lalescu şi stau la două trei semafoare până să ajungă în acelaşi punct. Eu folosesc aceste trasee zi de zi”. O altă idee prin care Robu vrea să decongestioneze traficul este blocarea unor locuri din faţa şcolilor C.D. Loga şi Nikolaus Lenau, unde vrea să interzică parcarea şi să permită doar oprirea pentru ca elevii să coboare. Bomba a fost aruncat la final, atunci când primarul a anunţat că vrea să le ceară rectorilor de la Universitatea Politehnica Timişoara şi Universitatea de Vest Timişoara ca elevii să înceapă cursurile de la ora 08.30, în loc de 08.00, cum se întâmplă acum.

3 COMENTARII

  1. Pe domnul edil NR,il rog din suflet sa riste intr-o dimineata sa mearga la job cu troleibuzul 16 sau cu expres 2,il asigur ca in intervalul 07:00-07:45;12:45-17:45,risca sigur sa ajunga fara nasturi,portofel,iar in restul acestor ore soferii fac legea(se retrag,”sar” o tura),in rest transportul este OK,ticsit de pensionari,hoti de buzunare,boschetari.Succese maxime!

  2. La câte sfaturi primim noi, pot sa-mi permit sa dau si eu un sfat? La intersecții sa se pună plăcute cu „Traseu recomandat de Nicolae Robu”. Pentru fluidizare. Am zis.

  3. Felicitari domnului care a scris mai sus Stan Patitul doresc sa-l invit si eu pe domnul primar la aceleasi intervale orare sa circule cu express 33 si 33 .ce ideie geniala i-a venit sa schimbe orele de curs ale studentilor sa fie de la ora 8 adica cei mici de gradinita si de clasele primare sa se trezeasca la ora 6-6 si 30 ca sa ajunga la scoala la 8 iar studentii la ora 8 ca sa ajunga la 9.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.