Treizeci de militanţi Greenpeace, arestați și inculpaţi pentru „piraterie” în Rusia. Câți...

Treizeci de militanţi Greenpeace, arestați și inculpaţi pentru „piraterie” în Rusia. Câți ani de închisoare riscă

1
DISTRIBUIȚI

Sini Saarela

Rusia i-a inculpat pentru „piraterie” pe cei 30 de militanţi Greenpeace, majoritatea străini, pentru o operaţiune pe o platformă petrolieră din Oceanul Arctic, a anunţat ieri comitetul rus de anchetă.


„Cei 30 de suspecţi în atacul de la platforma Prirazlomnoie au fost inculpaţi”, a declarat într-un comunicat comitetul de anchetă, potrivit Mediafax. „Acuzaţii nu îşi recunosc vinovăţia şi refuză în prezent să depună mărturie privind fondarea acuzaţiilor”, mai arată comunicatul. Aceștia riscă 15 ani de închisoare.

Membrii echipajului, patru ruşi şi 26 de cetăţeni din alte 17 state – printre care şase britanici, doi canadieni, un american şi un francez – au fost plasaţi în arest la Murmansk şi în împrejurimi în urma arestării lor la 19 septembrie în marea Barents (oceanul Arctic rus) de către un commando al gărzilor de coastă ruse. Anterior, mai mulţi dintre aceşti militanţi au încercat să escaladeze o platformă petrolieră a gigantului rus Gazprom pentru a denunţa riscul ce care îl reprezintă, conform Greenpeace, pentru mediu. Comitetul rus de anchetă a declarat că a dechis o anchetă pentru piraterie. Militanţii au negat aceste acuzaţii şi reproşează Rusiei că s-au urcat ilegal la bordul ambarcaţiunii lor în ape internaţionale.

Foto: bostonherald.com

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.