2.600 de medici din Timiş sunt de acord să intre în grevă...

2.600 de medici din Timiş sunt de acord să intre în grevă generală, însă doar pe hârtie. De ce spun pas acestei acţiuni extreme

0
DISTRIBUIȚI

greva

Medicii din toată ţara ameninţă că la mijlocul lunii noiembrie vor intra în grevă generală, fiind nemulţumiţi de faptul că Ministerul Sănătăţii nu a ţinut cont de doleanţele lor. Din cele 70.000 de semnături strânse la nivel naţional pentru declanşarea grevei generale, 2.600 au fost adunate de la medicii şi asistentele din judeţul nostru.


Totuşi, Livius Cârstea, liderul Sindicatului Sanitas Timiş, spune că niciun cadru medical nu va recurge la acest gest. Medicul este supărat că angajaţii din spitalele timişene nu au fost uniţi şi tocmai de aceea nu mai vrea ca doar membrii sindicatului pe care-l reprezintă să se sacrifice. „Pe mine mă dezamăgeşte atitudinea colegilor din Coaliţia Profesioniştilor în Sănătate care nu au făcut nimic. Tot timpul doar sindicaliştii s-au sacrificat, au intrat în grevă generală şi salariile le-au fost tăiate, aşa că de această dată să se mai implice şi alţii. Noi vom spune pas grevei generale”, ne-a explicat nervos Livius Cârstea.

Liderul Sindicatului Sanitas Timiş mai este de părere că la nivel naţional nici nu se poate vorbi de demisii în bloc din partea cadrelor medicale, dacă Ministerul Sănătăţii nu va aloca cel puţin 6 % din PIB, aşa cum se vehicula, şi asta pentru că „angajaţii din spitale de abia trăiesc de pe o lună pe alta”. Pe lângă alocarea acestui procent din PIB pentru Sănătate, medicii mai doresc şi dublarea salariilor rezidenţilor, dar şi o reorganizare a spitalelor pentru a asigura servicii de calitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.