Meleşcanu: “Reducerea bugetului SIE afectează finanţarea posturilor şi recrutarea de personal”

Meleşcanu: “Reducerea bugetului SIE afectează finanţarea posturilor şi recrutarea de personal”

1
DISTRIBUIȚI

melescanu

Directorul SIE, Teodor Meleşcanu, a declarat, astăzi, că reducerile din bugetul Serviciului pentru anul 2014 vor face imposibilă finanţarea a aproximativ 10% din posturile instituţiei şi afectează recrutarea de personal, ceea ce va avea efecte în următorii zece ani, informează Mediafax. „Problemele legate de personal la noi sunt determinate de faptul că această scădere nu ne va permite nici măcar umplerea posturilor libere şi mai ales ne afectează recrutarea de personal pentru viitor, ceea ce pentru noi este extrem de important. Formarea unui tânăr durează cam 10 ani, orice an pierdut înseamnă de fapt o pagubă peste 10 ani”, a spus Meleşcanu.

El a fost întrebat câte posturi vacante există care nu pot fi ocupate din cauza bugetului alocat. „Nu am o socoteală fizică, dar în jur de 10% din posturile noastre nu le vom putea finanţa în limitele bugetului actual”, a precizat Teodor Meleşcanu. El a arătat că bugetul SIE pentru anul viitor este de 195 de milioane de lei, din care salariile reprezintă în jur de 100-120 de milioane.

„Proiecţia de buget prezentată de Ministerul Finanţelor poate fi rezumată într-un cuvânt: o reducere a bugetului SIE cu 0,53% faţă de bugetul de anul acesta.


Deci, proiecţia făcută pentru anul viitor este de reducere a bugetului, peste un procent la cheltuielile salariale, ceea ce ridică unele probleme, cu reduceri la toate celelalte capitole”, a spus Meleşcanu.

El a arătat că a prezentat Comisiei parlamentare SIE nevoile instituţiei pe care o conduce şi mai ales „nevoia de a avea o proiecţie pentru o perioadă de timp în anii următori”, arătând că în ultimii ani cheltuielile au fost reduse atât de drastic încât va „fi nevoie şi de o proiecţie privind reluarea lor pentru a fi recuperate întârzierile”.

„Noi însă am spus foarte clar, ni s-a precizat şi la comisie că deocamdată asta este ce se poate. Noi o să ne facem toate calculele pe sumele care ni se vor aproba până la urmă. În cazul în care ele nu vor fi suficiente pentru tot anul, să prezentăm şi aceste cifre”, a explicat Meleşcanu. El a fost întrebat dacă speră să obţină mai multe fonduri la rectificările următoare. „Da, întotdeauna speranţa este să obţii mai mult la rectificare şi noi avem aceeaşi speranţă”, a precizat Teodor Meleşcanu.

Parlamentarii din Comisia pentru controlul SIE au avizat favorabil, vineri, bugetul Serviciului pe anul viitor, directorul instituţiei, Teodor Meleşcanu, declarând că acesta este de 195 de milioane de lei, adică cu 0,53% mai mic decât cel din 2013. Meleşcanu a spus că la şedinţa Comisiei „nu a fost nimeni de la opoziţie”. În Comisia parlamenatră pentru controlul SIE opoziţia este reprezentată de Florin Secară de la PDL.

Foto: realitatea.net

1 COMENTARIU

  1. se trezeste si mosh *ULA asta vorbind.
    Noi nu avem bani de alocatii, pensii salarii asistenta sociala si p*ula asta de mos comunist viseaza spioni. da’ pt. ce are nevoie o tara de lumea III-a sa aiba spioni????!!!!!!! aud???????????
    mergi bey *ula batrana la pensie alaturi de aillatzi kktz de comunisti care ati distrus tara asta dupa ’89. huooooooooooooooooooooo

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.