Proiectul de refacere a blocului distrus de o explozie puternică la Reșița,...

Proiectul de refacere a blocului distrus de o explozie puternică la Reșița, câștigat de Universitatea Politehnica. Ce valoare are lucrarea

0
DISTRIBUIȚI

explozie_resita1

Primăria Municipiului Reşiţa a iniţiat achiziţia, în regim de urgenţă, a serviciilor de proiectare pentru blocul numărul 1 situat pe Aleea Vlădeasa (expertiză tehnică, proiectare lucrări de consolidare şi punere în siguranţă a clădirii, branşarea la utilităţi a blocului). Este vorba despre blocul care, în dimineața zilei de 1 octombrie, a fost distrus aproape în totalitate în urma unei explozii.


Zeci de oameni au ajuns pe drumuri după deflagrație.

Potrivit expertizei tehnice şi a documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie, realizate de către Universitatea Politehnică din Timişoara – Facultatea de Construcţii, valoarea proiectării este de 49.662 de lei iar valoarea lucrărilor de execuţie (structură de rezistenţă, arhitectură, reparaţii, instalaţii interioare şi branşamente) se ridică la 697.500 de lei. Valoarea totală a proiectării şi a lucrărilor de execuţie este de 747.162 de lei și  este alocată în lista obiectivelor de investiţii pe anul 2013, finanţate de la bugetul local.

Peste 40 de persoane au fost afectate de explozia de la Reșița, din octombrie. Mai mulți au fost răniți, iar o persoană a murit. Lenuța Năstase a fost proiectată de suflul exploziei de la etajul doi până în parcarea de vizavi. Toţi locatarii blocului au fost evacuaţi, în condiţiile în care au fost grav avariate parterul şi primele trei etaje ale imobilului, o parte dintre pereţi dărâmându-se, în timp ce plafonul dintre etajele doi şi trei s-a prăbuşit. În Consiliul Local Reșița a fost trecută o hotărâre prin care victimele deflagrației au fost mutate în garsoniere, pe cheltuiala primăriei, unde se află și acum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.