Experiența trăită de o studentă din Timișoara la Sorbona, prin programul Erasmus,...

Experiența trăită de o studentă din Timișoara la Sorbona, prin programul Erasmus, cea mai bună poveste de succes

0
DISTRIBUIȚI

ESN_Timisoara

Andra Rugea, studentă în anul doi la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie din Universitatea de Vest, a câștigat premiul întâi la secțiunea „Studenți Erasmus” din cadrul concursului „Povești în mișcare”, ce a avut loc la începutul lunii decembrie la București. Studenta din Timișoara a reușit să convingă juriul că merită acest premiu povestind experiența unică pe care a trăit-o timp de cinci luni, la Sorbona, în Franța, la cea mai celebră universitate umanistă din lume.

În cadrul Galei Mobilității 2013, ce a inclus și concursul „Povești în mișcare”, Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP) a premiat cele mai interesante mobilități realizate prin programele pe care le coordonează la nivel național. În selectarea câștigătorilor s-a ținut cont de impactul pe care l-a avut asupra dezvoltării profesionale și personale schimbul de experiență prin programul Erasmus, și nu numai.

Studenta de la Universitatea de Vest povestește că experiența trăită la Sorbona a reprezentat pentru ea „paradisul.


Eram studentă în anul întâi la Litere când întrebarea „De ce aș studia în Franța?” avea multe variante de răspuns în capul meu. Atunci când am văzut Sorbona pe listă, șansa de a pleca cu Erasmus s-a transformat în visul de a studia la cea mai celebră universitate umanistă din lume. Posibilitatea de a locui în Paris pentru cinci luni, de a discuta despre operele lui Hugo sau Racine cu francezii înșiși sau de a gusta măcar câteva tipuri de brânză din cele aproape 400 existente, ar fi fost pentru mine paradisul”. Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest, se laudă că instituția pe care o conduce este „un exemplu de excelență în procesul de internaționalizare a universității prin intermediul programelor de mobilități în străinătate precum Erasmus”. Potrivit rectorului UVT, studenții sunt tot mai interesați să studieze în străinătate, numărul celor care desfășoară mobilități a crescut cu aproximativ 30 %.

Anul trecut, a altă studentă a Universității de Vest a câștigat locul doi la secțiunea „Studenți Erasmus”. Acest program oferă cele mai multe oportunităţi pentru mobilităţi de studiu sau practică în străinătate pentru studenţii români.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.