Parada militară de 1 Decembrie cu supliment de Socrate, capră și un...

Parada militară de 1 Decembrie cu supliment de Socrate, capră și un șofer celebru infiltrat printre serviciile secrete. Vezi GALERIE FOTO

4
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1694119133">
1 DECEMBRIE 2013 TIMISOARA11_resize
Militarii au fost admirați de miile de timișoreni veniți la parada de 1 Decembrie Foto Adrian Pîclișan

Momente speciale astăzi de Ziua Naţională la Timişoara, unde oamenii care au îndurat frigul au avut parte de o paradă militară diferită faţă de anii precedenţi. Manifestaţiile au început fix la ora 10, cu discursuri ample din partea politicienilor prezenţi la eveniment. Primul care a luat cuvântul a fost generalul Gheorghe Simina. I s-a succedat la microfon primarul Timişoarei prof. dr. Nicolae Robu care a făcut dovada faptului că îşi merită titlul de pofesor şi a ţinut o lungă lecţie de istorie pentru participanţi. Edilul a încheiat cu mesajul „indiferent de etnia pe care o aveţi, 1 Decembrie este ziua noastră a tuturor”. Şeful Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin a ţinut un mic discurs despre istorie şi a încheiat nici mai mult nici mai puţin cu un citat din Socrate „dacă lipseşte unirea nici statul nu poate fî cârmuit, nici o casă nu poare fi gospodărită”. Ultimul a vorbit prefectul Eugen Dogariu care a citit mesajul premierului Victor Ponta. Acesta a atenţionat că în zilele noastre în care protestele şi conflictele par să domine este de datoria noastră să continuăm ceea ce urmaşii (sic!) naţiunii noastre au început. De la evenimente nu a lipst nici pesedistul Ion Mocioalcă venit în calitate de preşedinte al Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor, care, după discursul oficial, a recunoscut în cadrul unui interviu că Timişoara este capitala Banatulu acesta fiind motivul pentru care se află astăzi aici.

Odată rostite mesajele vitale pentru cetăţeni, s-a trecut la parada militară. Militari, pompieri, jandarmi au defilat prin faţa Prefecturii Timiş, spre deliciul micuţilor prezenţi la eveniment, care au exclamat de fericire. Apoi, a urmat prezentarea dotărilor. Autospeciale, transportoare blindate, tunuri, maşini de intervenţie sunt doar câteva din echipamentele care au fost admirate de spectatori. Pe cerul Timişoarei s-au ridicat şi trei elicoptere. Trupele speciale SAS și a paramedicii SMURD-ului au cules cele mai multe aplauze.

Cu atenţie a urmărit parada din zona rezervată oficialităților şi şoferul primarului Robu, celebrul Vasile, cel care s-a infiltrat lângă şefii structurilor Ministerului de Interne şi a şefilor serviciilor secrete. Un moment inedit în cadrul evenimentului a fost faptul că parada militară a continuat cu una a portului popular unde tineri din mai multe localităţi din judeţul Timiş au defilat cu costumele specifice zonei. La ideea şefului Consiliului Judeţan Timiş, de la paradă nu a lipsit nici capra care a stârnit amuzamentul tutoror participanţilor. După alte câteva momente în care oficialităţile şi-au dat mâna şi s-au pupat, manifestaţiile au luat sfârşit cu promisiunea prefectului că anul viitor vom avea parte de şi mai mult fast.

4 COMENTARII

  1. La pranz orasul era pustiu de evenimente, in Piata Victoriei se inghesuia lumea in fum uleios de mici, iar pentru a calatori cu transportul in comun trebuia sa alergi catre noile statii stabilite pt azi (in centru), NEANUNTATE in statiile vechi unde oamenii au asteptat aiurea. Duminica dimineata – si pui toate evenimentele inainte de pranz?? Apoi o pauza pana la varza de seara cu concerte „de toate pentru toti”?? Jalnic. Dar chiar si asa poate ca iaca, nu vrem sa nu fim mandri ca suntem romani: La Multi Ani tuturor care se simt bucurosi de aceasta zi!! Poate o sa avem si conducatori demni de tara asta intr-o zi – romani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.