Premieră națională la Timișoara – incubatorul unde studenții devin oameni de afaceri

Premieră națională la Timișoara – incubatorul unde studenții devin oameni de afaceri

0
DISTRIBUIȚI

Creative Minds 1

Pentru prima dată în România, la Timișoara a fost inaugurat un incubator de afaceri pentru studenți. Câțiva tineri, studenți ai Facultății de Economie și Administrare a Afacerilor din cadrul UVT, care au studiat în străinătate prin programul Erasmus, s-au întors în țară cu o mulțime de idei din Occident pe care au încercat să le pună în practică.


Așa a luat ființă primul laborator în cadrul căruia tinerii timișoreni sunt ajutați să-și deschidă o afacere, dar și FEAA Creative Minds, comunitatea studenților business. Studenții primesc lecții, în cadrul incubatorului de afaceri din interiorul facultății, de la oameni de afaceri cunoscuți sau profesori. Comunitatea Creative Minds susține dezvoltarea studenților, prin autodescoperire, bazându-se pe trei direcții: personală – prin traininguri, workshopuri și alte proiecte, profesională –  lucrând direct cu companii în care studeții pot face practică, și antreprenorială – pentru cei curajoși care doresc să înceapă propria afacere.

Remus Rădvan, membru fondator Creative Minds, a explicat că acest incubator de afaceri pentru studenți reprezintă “un spațiu comun în care tinerii beneficiază de toate facilitățile necesare pentru a-și pune în practică ideile de afaceri, de dezvoltare personală și profesională. Sunt convins că mulți studenți și-ar dori să-și deschidă o afacere și au nevoie de consultanță. Tocmai de aceea dorim să oferim astfel de servicii studenților înscriși la toate universitățile din Timișoara”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.