Ce „cadou” au primit de la DNA fostul șef al APIA Caraș...

Ce „cadou” au primit de la DNA fostul șef al APIA Caraș Severin și edilii comunei Brebu. Vezi cum se face „o căruţă de bani”

0
DISTRIBUIȚI

anculia

Crăciunul nu a fost lipsit de „cadouri” de la DNA pentru fostul şef al APIA Caraş Severin, pedelistul Romică Anculia. Acesta a fost trimis în judecată într-un nou dosar în care este acuzat de fapte de corupţie legate de modul în care s-au „sifonat” banii pentru reamenajarea pajiştilor prin metoda treimii – o parte la  Anculia, una la cei din administraţia locală şi o parte la Tudor Jurj, patronul mai multor firme cu care se semnau contractele. După ce într-un dosar a fost deja condamnat, iar în alte şapte cazuri a fost trimis în judecată pentru fapte similare, acum Anculia a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni alături de primarul comunei Brebu, Viorel Roşca, viceprimarul Ion Ţicheriu, ambii acuzaţi de săvârşirea aceloraşi infracţiuni. Remus Marta, preşedintele Asociaţiei crescătorilor de animale din comuna Brebu, va trebui să răspundă în faţa judecătorilor pentru luare de mită, , fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (cinci acte materiale) şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, iar Tudor Jurj pentru cumpărare de influenţă, dare de mită, instigare la  fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (cinci acte materiale) şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

Anchetatorii au stabilit că „învinuitul Anculia Romică Pavel a exercitat activităţi intens persuasive pe lângă primarul comunei Brebu din judeţul Caraş – Severin, învinuitul Roşca Viorel Mitea şi viceprimarul aceleiaşi comune, învinuitul Ţicheriu Ion, captând interesul şi acordul acestora de a se alătura tandemului infracţional deja constituit. Ca urmare a interesului şi acceptului învinuiţilor Roşca Viorel Mitea şi Ţicheriu Ion de a adera la asocierea infracţională, aceştia din urmă s-au angajat, ca parte a atribuţiilor asumate în cadrul asocierii infracţionale, să-l determine pe Marta Ioan, preşedinte al Asociaţiei Crescătorilor de Animale din Brebu, să încheie contractul de prestări servicii cu firma învinuitului Jurj Tudor Ioan, contract care să privească efectuarea lucrărilor de întreţinere a pajiştilor asociaţiei, avându-se în vedere de către învinuiţi ca lucrările să fie efectuate doar parţial, urmând să împartă între ei şi cu învinuitul Marta Ioan sumele neutilizate pentru efectuarea lucrărilor, dar care scriptic apăreau ca decontate pentru aceste lucrări”. După ce au fost întocmite documentele în fals şi s-au efectuat plăţile „Anculia Romică Pavel şi Jurj Tudor Ioan, au beneficiat fiecare de câte 31.061 lei, iar învinuiţii Roşca Viorel Mitea, Ţicheriu Ion şi Marta Ioan, au împărţit în mod paritar suma de 20.000 lei”.

În timpul monitorizării, procurorii DNA au interceptat o discuţie purtată de Anculia cu cei doi edili din Brebu în care s-a pus la cale fraudarea banilor.

Anculia Romică: Deci cu cât se curăţă…

Jurj Tudor: Da…

Anculia Romică:: Cu 25 de milioane pe hectar.

Roşca Viorel: Aici nu mai trebuie licitaţie? (învinuitul dorea să primească asigurări că Asociaţia Crescătorilor de Animale din Brebu, ca subiect privat de drept, nu avea obligaţia organizării unei licitaţii pentru atribuirea contractului de prestări servicii curăţire pajişti – s.n.)

Anculia Romică:: Nu, îi firmă privată … îi asociaţie.

Roşca Viorel: Ştiu.

Anculia Romică:: Înţelegi? Deci voi încheiaţi pe un lanţ de 120 de hectare, nu? Atât mi-ai spus înainte.

Roşca Viorel: Da.

Ţicheriu Ion:  Da.

Anculia Romică:: 120, să mergem pe maxim, ca să-i dăm ceva şi lui pentru…

Roşca Viorel: Normal, normal…omu…

Anculia Romică:: […neinteligibil…] RODICA, dă-mi un calculator! (Rodica întredeschide uşa, spune ceva neinteligibil, iar Anculia Romică: scoate un calculator electronic de sub birou şi îl foloseşte în continuare la calcule – n.n.) 120 de hectare…2.500, nu?

Jurj Tudor: 2.500.

Anculia Romică:: O căruţă de bani […neinteligibil…] 120 ori…nu dă  bine mă.


Pentru că dacă noi facem 120 de hectare cu 1.800 pe hectar îs 2 miliarde 600 de milioane.

Roşca Viorel: Nu 1.800, mai puţin…pune undeva la 10 milioane, la 1.000 de lei pune … cam aşa.

Anculia Romică:: 1 miliard 200…hai să zicem 1 hectar cu cât vrea el…

Roşca Viorel: Să vorbim cu cât ne face hectarul?( se referă la persoana care a mai executat astfel de lucrări şi care ar fi putut să le execute din nou pe un preţ mai mic, deşi oficial contractul urma a fi atribuit firmei controlate de către învinuitul Jurj Tudor Ioan  – s.n.)

Ţicheriu Ion:  Da, să vorbim cu cât le face aşa el, cât ar vrea el să-i spunem că nu-i spunem…

Roşca Viorel: Îi spun că atâta mai am, 120.

Ţicheriu Ion: Ce zici? Si diferenţa îi spunem că ne-o face el. „Mă, tu cât vrei pe bune?”.

Roşca Viorel: Da, „cât vrei să-ţi plătesc…mă tu-mi faci lucru, pe bune”, înţelegi?

Anculia Romică:: Da, da o să întrebe: „câţi bani aveţi?”.

Roşca Viorel: Nu, omu n-are treabă, nu, nu, n-are el treabă…aşa am vorbit şi anu trecut, facem ce e bine, restu…ne spui nouă, eu zic că aşa-i, să vorbim prima dată cu el, restu ce rămâne… restu îl bagă înapoi, nu? (se referă la faptul că o parte a banilor trebuia să se „întoarcă” la membrii asocierii infracţionale – s.n.)

Anculia Romică:: De aia domne …că vreau ca săptămâna viitoare să fie lucrate. (prin stabilirea unui termen atât de scurt este evident că membrii asocierii infracţionale nu doreau ca totalitatea lucrărilor să fie efectiv executate, fiind fizic imposibil – s.n.).

Jurj tudor: Da, am înţeles! Păi de aia zic.

Anculia Romică:: Să fie lucrate…

Ţicheriu Ion: Eu i le dau … eu i le dau pe alea întregi, tu îmi spui cât îi…

Roşca Viorel: Tre să facă în toate 3 sace…mai puţin la Brebu.

Ţicheriu Ion:  Acolo avem…băgăm noi utilaje…

Roşca Viorel: … unde am poziţie, dar alealalte […neinteligibil…] stai în patru labe.

Ţicheriu Ion: Să vedem cât ne face el hectarul şi atunci pe restu, pe diferenţe să ni-i bage nouă, nu-i bun?

Anculia Romică:: Deci, îl chemaţi la voi şi-i spuneţi că aveţi 120 de hectare…

Roşca Viorel: Da, da. Exact 120. Aşa…

Anculia Romică:: Şi întrebaţi […neinteligibil…] cu cât vă face hectaru’.

Roşca Viorel: Exact!

Anculia Romică:: După aia faceţi calculu’, în funcţie de câţi bani tre’ să-i dăm, îi alocaţi pentru el şi diferenţa vine la noi.

Roşca Viorel: Aşa…aia zic, aia zic…aia am zis

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.