Protest la Avocatul Poporului: zeci de oameni au intrat în sediu, scandând...

Protest la Avocatul Poporului: zeci de oameni au intrat în sediu, scandând „Uniţi, salvăm Roşia Montană”

0
DISTRIBUIȚI

rosia montana tricolor

Zeci de protestatari au intrat, astăzi, în sediul Avocatului Poporului, unde scandează „Uniţi, salvăm Roşia Montană” şi „Nu capitulăm”, cerând să discute cu Anastasiu Crişu.  Protestatarii au intrat în sediul Instituţiei Avocatul Poporului în jurul orei 12.30, aceştia având afişe pe care scrie „Uniţi, salvăm Roşia Montană”, scrie Mediafax.

Aceştia au spus că sunt nemulţumiţi de prevederile din Legea minelor şi au cerut să aibă o discuţie cu Avocatul Poporului, Anastasiu Crişu, căruia vor să îi ceară să sesizeze Curtea Constituţională în cazul actului normativ. Protestatari au intrat într-un birou, unul dintre aceştia având o portavoce, la care scandează „Uniţi, salvăm Roşia Montană” şi „Nu capitulăm”. În sediul Avocatului Poporului sunt aproximativ 30 de protestatari, în timp pe trotuarul din faţa instituţiei sunt alţi 30 de manifestanţi.

Două echipaje de jandarmi au fost trimise la sediul Avocatului Poporului, precum şi poliţişti de la Poliţia Centrului Istoric.


 Jandarmii îi legitimează pe protestatarii care au rămas în faţa sediului. Legea minelor, care intră marţi la votul final al Camerei Deputaţilor, for decizional, şi care prevede că în exploatările din România nu pot fi folosite tehnologii care afectează mediul şi obligă, totodată, la folosirea celei mai avansate tehnologii, se va aplica inclusiv proiectului Roşia Montană.

Din 1 septembrie până în 17 noiembrie, în fiecare duminică au avut loc proteste în Piaţa Universităţii din Capitală ale opozanţilor proiectului minier de la Roşia Montană. Manifestanţii au mers în marş pe mai multe străzi din Capitală, au protestat la sediul Guvernului, al Parlamentului, la Cotroceni, Televiziunea Română şi Direcţia Naţională Anticorupţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.