Șeful PP-DD Timiș: construcția noului corp de clădire a spitalului de copii,...

Șeful PP-DD Timiș: construcția noului corp de clădire a spitalului de copii, lăsată pe dinafară la împărțirea bugetului de stat. Ce idei optimiste are Robu

0
DISTRIBUIȚI

Spitalul de copii Louis Turcanu

Şeful PP-DD Timiş, deputatul Adrian Diaconu, acuză că discuţiile pe tema bugetului au fost nişte formalităţi inutile. Absolut toate amendamentele depuse de opoziţie au fost respinse şi proiectele mari pentru oraş nu au fost incluse în bugetul pe anul 2014, a atenţionat Diaconu. Mai mult, acesta spune că şi singurul proiect care a primit bani de la Bucureşti anul trecut, construcţia corpului B de la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”, a fost uitat în acest an. „Acea unitate a parlamentarilor de Timiş care s-a văzut anul trecut, când a fost votat amendamentul pentru Spitalul de Copii, nu s-a mai văzut acum.


Amendamentul nu a figurat nici anul trecut în buget şi nu figurează nici în bugetul pe anul 2014. Mi s-a spus că se vor găsi alte surse de finanţare. Mai bine spus, spitalul va rămâne în sarcina comunităţii locale. Mă aşteptam ca după atâţia ani în care Timişoara a fost privită cu ostilitate de Bucureşti, măcar acum când avem primar de aceeaşi „culoare”, să fim în vizorul celor de la Bucureşti. Mi s-a spus că se vor găsi surse alternative, dar mi s-a sugerat că finanţarea va cădea tot în sarcina autorității locale. Spitalul de Copii nu avea culoare politică. Era pentru Timişoara. Părerea mea că nu se va mai face acel proiect. Poate se vor termina proiectele şi studiile şi se va aştepta o rectificare de buget, care nu ştiu dacă va veni. Sau se va face cu fonduri locale”, a detaliat Diaconu.

Primarul Nicolae Robu a comentat că premierul Victor Ponta spunea că Primăria Timișoara va trebui să contribuie cu 80 % din suma necesară realizării obiectivului și că deși nu s-a stabilit un raport, cel puțin jumătate din bani vor veni de la Guvern. Robu e convins că banii vor veni la de la Guvern prin rectificări de buget și că în acest sens nu sunt probleme, mai ales pentru că banii sunt necesari abia din luna aprilie. „Nu ar fi drept și aș fi extrem de vehement dacă s-ar întâmpla asta, dacă nu am primi cel puțin jumătate din bani de la bugetul de stat”, a conchis Robu. Primarul a adăugat că are o promisiune de la ministrul Sănătății Eugen Nicolaescu pentru finanțarea corpului de clădire.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.