Argumentele medicului Mircea Bona pentru a fi achitat la acuzația de luare...

Argumentele medicului Mircea Bona pentru a fi achitat la acuzația de luare de mită după ce a fost prins în flagrant

0
DISTRIBUIȚI

mircea bona

Tribunalul Timiș a judecat. astăzi, ultimul termen în dosarul în care medicul Mircea Bona de la Spitalul Județean Reșița a fost trimis în judecată sub acuzația de luare de mită. Bona a fost acuzat că a cerut unui pacient, investigator sub acoperire al DGA, care vroia să se opereze de menisc 2.000 lei. Medicul a primit o primă tranșă de 200 de euro, fiind prins în flagrant în biroul său de la spital, în 5 mai 2013. Astăzi, la judecarea pe fond a cazului, procurorul a cerut condamnarea medicului, iar avocatul – achitarea clientului său.


Apărarea a invocat faptul că procurorul a folosit un investigator al Direcției Generale Anticorupție, susținând că ar fi fost ilegal în condițiile în care polițiștii de aici aveau ca atribuții doar combaterea corupției din MAI. De asemenea, s-a susținut că investigatorul a fost cel care l-a provocat pe medic, insistând să fie operat și fiind cel care a întrebat cât costă.

Avocatul a susținut că banii găsiți în biroul medicului nu erau șpagă, ci o primă tranșă pentru achitarea cheltuielilor care trebuiau achitate de pacient, după intervenția chirugicală, pentru că nu era asigurat. S-a cerut achitarea pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită a celor 200 de euro „o sumă derizorie” deoarece „lipseşte unul dintre elementele constitutive – suma nu a fost pretinsă. nu a fost primită, fiind exclusiv pentru achitarea cheltuielilor”. În ultimul său cuvânt, medicul Mircea Bona a cerut, de asemenea, achitarea, afirmând că ” în toată activitatea mea profesională nu am pretins bunuri sau bani pentru serviciile medicale. Mă consider nevinovat. Consider că am fost provocat de agentul sub acoperire”. Instanţa a rămas în pronunţare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.