Ce se va întâmpla cu câinii fără stăpân din Timișoara. Contractul cu...

Ce se va întâmpla cu câinii fără stăpân din Timișoara. Contractul cu firma Danyflor, care gestiona maidanezii, pe final

0
DISTRIBUIȚI

caine ud

Autoritățile locale din Timișoara se pregătesc pentru marea operațiune de eutanasiere a câinilor comunitari, după ce a fost adoptată legea ce permite acest lucru. La finele lunii decembrie au fost publicate normele metodologice privind sacrificarea patrupedelor care bântuie pe străzi. Șeful Direcției de Mediu din Primăria Timișoara, Adrian Bere, a explicat că metodologia este concretă și punctează clar fiecare pas ce trebuie parcurs. Spre exemplu, pentru fiecare câine dus la adăpost trebuie completat un formular special. Potrivit legii, eutanasierea câinilor fără stăpân care nu suferă de boli incurabile se face după expirarea termenului de 14 zile lucrătoare în care câinele este cazat în adăpost (în cazul în care nu e adoptat sau revendicat).


Acest lucru se face prin decizie a împuternicitului primarului (n.r. – medic veterinar constatator) si este efectuată de medicii veterinari de liberă practică organizaţi în condiţiile legii şi în conformitate cu ghidul pentru eutanasierea animalelor aprobat de către Colegiul Medicilor Veterinari.

Bere a menționat că, momentan, toate actele aferente pregătirii procesului au fost elaborate, ba mai mult, DSV și Danyflor au primit înștiințări cu pașii pe care trebuie să îi respecte. Primăria a pornit deja și un recesâmânt al populației canine, pentru a stabili exact câți câini există în urbea de pe Bega, dar și pentru a vedea câți bani sunt necesari de la bugetul local. Șeful Direcției de Mediu a ținut să precizeze că este foarte mulțumit de faptul că pe durata târgului de Crăciun din centrul orașului, câinii comunitari atrași inevitabil de mirosurile preparatelor culinare, au fost ținuți în frâu de către cei de la Danyflor care au avut zilnic echipaje la fața locului . Chiar și în condițiile în care Bere pare mulțmuit de companie, contractul de management al acesteia expiră la finele lunii februarie. Șeful de la Mediu a dat asigurări că licitația pentru contractarea unei noi firme va fi organizată ca la carte și că primăria caută calitate, dar și prețuri convenabile. Momentan, Bere nu a putut preciza data la care ar putea fi eutanasiați primii câini conform prevederilor noii legi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.