Cât costă gratuităţile pentru cetăţenii cu venituri sub 2.000 de lei. Nici...

Cât costă gratuităţile pentru cetăţenii cu venituri sub 2.000 de lei. Nici o şansă pentru tramvaie noi pe bani publici

0
DISTRIBUIȚI

tramvai

Edilul șef Nicolae Robu a făcut noi comentarii legate de acordarea gratuității pentru transportul în comun la Timișoara. „Circa 12.000 de timișoreni au beneficiat de gratuitate, în condițile în care gratuitatea s-a acordat pentru toți cetățenii cu venituri sub 2.000 de lei pe lună. Am cerut de la RATT o situație cu ceea ce ar însemna acordarea de gratuități în aceleași condiții ca în intervalul 15 decembrie – 15 ianuarie.


RATT consideră că dacă s-ar suplimenta fondurile puse la dispoziție de primărie pentru diversele gratuități, cu 1.1 milioane de lei pe lună atunci am putea să acordăm acele gratuități tuturor celor cu venituri sub 2.000 de lei pe lună. Primăria ar trebui să plătească 4.6 milioane de lei pe lună. Parte din acești bani sunt plătiți oricum, circa trei sferturi. Sunt avantaje și dezavantaje. Un număr mare de cătățeni beneficiază de aceste facilități și prin urmare o bună parte dintre ei nu vor mai folosi atât de mult mașinile proprietate personală. Nefolosind-le, nu mai aglomerează străzile, nu mai poluează, nu mai produc atâta praf”.

Robu spune că momentan se analizează problema și că o soluție va fi dată în curând. Mai mult, subiectul a readus în discuție și problema reabilitării tramvaielor. Edilul șef a comentat că după ce primul tramvai va fi reabilitat, în funcție de confortul resimțit de cetățeni, muncipalitatea va hotărî dacă va reabilita și alte vehicule sau nu. Deși practic pentru noi gratuități la RATT ar fi necesari circa 1,3 milioane de lei pe an, bani care ar putea fi puși deoparte, Robu spune că nu cumpără orice fel de tramvaie și că unele noi și la standarde bune ar costa circa 1, 2 milioane de euro. Astfel că noi vehicule vor fi achiziționate din bani europeni, în vreme ce bugetul local va fi utililizat pentru reabilitări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.