Concert avanpremieră la aniversarea Pro Musica, la Timişoara

Concert avanpremieră la aniversarea Pro Musica, la Timişoara

2
DISTRIBUIȚI
stepan crisoavan la filarmonica03_resize
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Chiar dacă cei care vor să ajungă la concertul de aniversare al grupului Pro Musica mai au puţin de aşteptat, acesta urmând să se desfăşoare undeva la mijlocul acestui an, melomanii timişoreni vor avea parte de o avanpremieră a acestui eveniment în data de 24 ianuarie, la Club 30, unde vor cânta pe scenă Ilie Stepan, Horea Crişovan, Dixie Krauser şi Mario Florescu.

„Este o avanpremieră la concertul aniversar „Pro 40 plus unu“ care va avea loc la jumătatea acestui an. Va fi un eveniment special pentru care vom pregăti un program deosebit“, ne-a declarat Ilie Stepan, o figură legendară a rock-ului românesc, a cărui nume se leagă de activitatea Pro Musica, de crearea celui mai frumos imn al Revoluţiei din 1989 şi de activitatea sa din grupul Stepan Project.

Fondatorul trupei Pro Musica s-a apucat de muzică după ce a văzut filmul “Tinerii” la cinematograful Victoria din Piaţa Bălcescu, iar primul concert al trupei Pro Musica a avut loc în data de 15 ianuarie 1973.


În luna noiembrie a anului 2012, în Sala Multifuncţională a CJ Timiş, a avut loc lansarea oficială a proiectului de anvergură Lumina – cea de-a treia parte a trilogiei Sensul Vieţii – semnată Stepan Project, material la care au participat numeroşi artişti din muzică, grafică, film şi fotografie. Primele două părţi ale trilogiei au apărut în 1996 – “Sensul vieţii”, respectiv în 2001 – “Undeva in Europa”.

În 15 ianuarie 2014, la Bucureşti, la Muzeul Ţăranului Român va avea loc un concert extraordinar Stepan Project, care va marca lansarea modulului de artă al materialului Lumina. „Este o premieră românească, căci modulul de artă din Lumina, ce include fotografii, picturi şi sculpturi va rămâne expus la Muzeul Ţăranului Român timp de două săptămâni, sub formă de expoziţie. Vom concerta pe 15 ianuarie, după care expoziţia va putea fi vizitată până pe 2 februarie în acelaşi loc“, ne-a declarat Ilie Stepan. Albumul “Lumina” – care conţine trei CD-uri şi un DVD – este fără îndoială unul din cele mai ample discuri realizate vreodată în ţara noastră. Fiecare dintre cele trei CD-uri conţine câte 11 piese, iar DVD-ul conţine şi un submeniu cu slideshow-uri. O mare atenţie a fost acordată tehnologiilor noi de înregistrare şi redare a sunetului. Astfel, DVD-ul vine şi cu o versiune Surround 5.1. Proiectul ultimei părţi a trilogiei cuprinde şi un booklet de 80 pagini cu o grafică cum rar se mai poate vedea adăugată unui album din zilele noastre, ceea ce oferă o imagine concludentă asupra efortului depus pentru realizarea acestuia.

2 COMENTARII

  1. Cine stie sa mi spuna pe unde mai este Iosif Doru Eugen. Il stiu pe la inceputurile trupei Promuzica si nu l mai regasesc in istoria trupei.
    Dorule,da un semn daca vezi mesajul. Sunt un coleg de clasa din liceu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.