Inspecţia Judiciară, sesizată de CSM în urma declaraţiilor lui Ponta despre condamnarea...

Inspecţia Judiciară, sesizată de CSM în urma declaraţiilor lui Ponta despre condamnarea lui Năstase

1
DISTRIBUIȚI

scales-of-justice-gavel_4

Consiliul Superior al Magistraturii a decis, astăzi, să sesizeze Inspecţia Judiciară în cazul declaraţiilor făcute de premierul Victor Ponta despre condamnarea lui Adrian Năstase, au declarat oficiali din CSM, citați de Mediafax.  CSM urmează să redacteze sesizarea şi să o trimită Inspecţiei Judiciare.

Consiliul Superior al Magistraturii s-a reunit astăzi, din oficiu, pentru a analiza declaraţiile făcute de Victor Ponta în cazul condamnării lui Adrian Năstase şi pentru a decide dacă acestea ar putea fi de natură să aducă atingere sistemului judiciar. Într-un comunicat al CSM se precizează că Inspecţia Judiciară a fost sesizată şi în legătură cu declaraţiile privind celeritatea soluţionării unor sesizări penale. „Astăzi, 7 ianuarie 2014, Secţia pentru judecători, respectiv Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii au hotărât sesizarea Inspecţiei Judiciare în vederea efectuării verificărilor privind eventuala încălcare a independenţei sistemului judiciar, în raport de afirmaţiile domnului prim-ministru Victor Ponta în cadrul emisiunii ‘Ora de vârf’, difuzată la postul de televiziune România TV, în data de 06.01.2014, inclusiv cu privire la celeritatea soluţionării unor sesizări penale”, se arată în comunicatul CSM.

Instanţa supremă i-a condamnat luni, în dosarul Zambaccian, pe Adrian Năstase la patru ani de închisoare cu executare, pe soţia acestuia, Dana Năstase, la trei ani cu suspendare, iar pe Irina Jianu, la patru ani cu executare.


Adrian Năstase a fost încarcerat, luni seară, la Penitenciarul Rahova. Premierul Victor Ponta a afirmat că Adrian Năstase este un condamnat politic şi o victimă a regimului Băsescu, în condiţiile în care preşedintele Traian Băsescu a instituit din 2005 prin Monica Macovei şi Daniel Morar, principalii săi colaboratori, un sistem, inclusiv prin dosare penale, împotriva adversarilor politici.

În acelaşi timp, Ponta a comparat situaţia lui Adrian Năstase cu cea a fostului prim-ministru ucrainean Iulia Timoşenko. „Eu cred că Adrian Năstase a fost nu doar cel mai bun prim-ministru de după 1989, dar şi cel mai puternic adversar al lui Traian Băsescu şi cred că, din punct de vedere politic, cazul Adrian Năstase este perfect comparabil cu cazul Iulia Timoşenko”, a spus Ponta. „Adrian Năstase, care ne-a băgat în Uniunea Europeană şi în NATO, se duce în închisoare, Traian Băsescu, care de 10 ani ne fură şi ne scoate din Europa, e încă la Cotroceni. Evident că e injust”, a adăugat premierul.

Înainte de pronunţarea sentinţei în dosarul Zambaccian, premierul Victor Ponta declara că este o mare nedreptate ca Adrian Năstase să fie hăituit o viaţă întreagă de „sistemul lui Traian Băsescu”, având în vedere toate lucrurile „bune şi importante” pe care fostul premier le-a făcut pentru ţară.

1 COMENTARIU

  1. Da inspectia asta judiciara nu stiu sa se fi sesizat cand iau mita pe rupte judecatorii si procurorii. Nu mai avem voie sa spunem nimic de justitie ca vine Inchizitia Judiciara ! Dar cand s-au coalizat toti si au afirmat ca pensiile lor sunt date in baza …constitutiunii, ca ei nu mananca din sudoarea poporului, numai noi, prostimea, luam pensii in baza legii atunci nu a fost inchizitie? Asadar sa intelegem : ciocu` mic , vine inspectia !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.