Papa Francisc, prima rugăciune Angelus pe 2014: „Este timpul unei opriri pe...

Papa Francisc, prima rugăciune Angelus pe 2014: „Este timpul unei opriri pe drumul violenţei. Ce se întâmplă în inima umanităţii?”

0
DISTRIBUIȚI

francis-angelus

Papa Francisc a făcut apel, astăzi, la mai multă solidaritate şi mai puţină violenţă în prima sa rugăciune Angelus a anului 2014, în faţa unei mulţimi de credincioşi reunite în Piaţa Sfântul Petru. „Avem cu toţii responsabilitatea de a lucra pentru ca lumea să devină o comunitate de fraţi care se respectă, se acceptă în diferenţele lor şi au grijă unii de alţii”, a declarat el cu ocazia Zilei Mondiale a Păcii, celebrată de Biserica Catolică la 1 ianuarie, potrivit Mediafax.

Primul papă venit din America Latină a făcut apel şi la încheierea violenţelor şi a nedreptăţilor care „nu ne pot lăsa indiferenţi sau neclintiţi”. „Este timpul unei opriri pe drumul violenţei”, a afirmat el, îndepărtându-se de textul pregătit.


„Ce se întâmplă în inima umanităţii? Trebuie să ne oprim”, a criticat el, subliniind „forţa duioşiei, forţa non-violentă a adevărului şi dragostei”.

În cadrul slujbei de Anul Nou celebrate în cursul dimineţii în bazilica Sfântul Petru, în prezenţa a numeroşi membri ai corpului diplomatic acreditaţi la Sfântul Scaun, el a evocat şi „foamea şi setea de dreptate şi de pace”. În opinia lui, 2014 trebuie să aducă „un angajament real de construire a unei societăţi mai juste şi mai solidare”. El le-a cerut, de asemenea, credincioşilor să dea dovadă de „forţă, curaj şi speranţă” în noul an.

Fidel stilului familiar care i-a adus o mare popularitate, Papa Francisc a încheiat rugăciunea urându-le credincioşilor „să aibă un prânz liniştit şi un an bun!”. Ales în martie 2013 după demisia istorică a predecesorului său Benedict al XVI-lea, Francisc a adus cu sine speranţa schimbării în Biserica Catolică zguduită de o serie de scandaluri, între care cel al abuzurilor pedofile şi secularizarea societăţilor occidentale. Papa în vârstă de 77 de ani nu încetează să facă apel la o „Biserică săracă pentru săraci”, mai puţin „auto-referenţială” (centrată pe Vatican) şi mai colegială, oferind mai multă greutate episcopilor din lumea întreagă.

Foto: newsinfo.inquirer.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.