Viceprimarul Dan Diaconu face lista marilor proiecte ale Timișoarei în 2014. Unde...

Viceprimarul Dan Diaconu face lista marilor proiecte ale Timișoarei în 2014. Unde vor fi noi șantiere

0
DISTRIBUIȚI
dan diaconu 03
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Viceprimarul Dan Diaconu a vorbit despre principalele proiecte ale municipalităţii pentru anul în curs. Aceasta a comentat că 2014 va fi anul finalizării unor mari proiecte, precum subpasajul rutier de la Michelagelo şi reabilitarea malurilor Begăi, dar şi continuarea lucrărilor la centrul istoric. Diaconu a menţionat, într-un interviu la radioul public, că în luna ianuarie va avea loc depunerea licitaţiilor pentru depunerea sistemului de management al traficului, un sistem aşteptat de timişorenii care au probleme în a parcurge distanţele din Timişoara în timp cât mai scurt.


Pratic, este vorba despre noi semafoare, camere de luat vederi, un sistem despre care municipalitatea spune că va uşura viaţa şoferilor din urbea de pe Bega. Tot în această lună se vor depune dosarele pentru modernizarea a aproape 30 de tramvaie.

Diaconu a declarat că Timişoara nu a renunţat la intenţia de a achiziţiona tramvaie noi din fonduri europene pe exerciţiul financiar 2014 – 2020. Tot legat de trafic, în decursul acestui an va avea loc şi extinderea liniilor de troleibuz către Ghiroda şi Dumbrăviţa. Pentru Dumbvrăviţa licitaţia este deja finalizată, iar pentru Ghiroda s-a semnat în decembrie contractul de finanţare. Mai mult, pentru noul an primăria are în vedere şi închiderea inelelor de circulaţie din Timişoara. O primă lucrarea se va face pe strada Constructorilor şi zona UMT, pe inelul 4. Totodată municipalitatea are proiecte pentru cinci noi poduri peste Timişoara şi pentru lucrări la pasajele din zona căilor ferate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.