Parlamentul şi Guvernul din Crimeea, OCUPATE de persoane înarmate. Kievul a deschis...

Parlamentul şi Guvernul din Crimeea, OCUPATE de persoane înarmate. Kievul a deschis o anchetă pentru „TERORISM”. Avioanele de luptă ruseşti, sub alertă ridicată

0
DISTRIBUIȚI

crimeea

Persoane înarmate neidentificate au preluat controlul, în această dimineaţă, asupra Parlamentului şi Guvernului din Crimeea, la Simferopol, capitala acestei republici autonome rusofone din Ucraina afectate de tensiuni separatiste, şi au arborat steaguri ruseşti, potrivit agenţiei Interfax. Ministrul ucrainean interimar de Interne Arsen Avakov a anunţat că întreaga poliţie a fost plasată în stare de alertă. Parchetul General ucrainean a anunţat deschiderea unui anchete pentru „terorism”, anunţă Mediafax.

Echipajele avioanelor de luptă din Districtul Militar de Vest au fost plasate în stare de alertă ridicată în cadrul unor exerciţii-surpriză ordonate miercuri de către Vladimir Putin, comandantul suprem al forţelor armate, a anunţat Ministerul rus al Apărării, relatează agenţia Interfax online. „O anchetă pentru terorism a fost deschisă”, a anunţat Parchetul într-un comunicat, precizând că „două grupuri înarmate de persoane neidentificate formate din 10-15 persoane” au atacat în noaptea de miercuri spre joi clădirile Parlamentului şi Guvernului de la Simferopol, capitala Crimeei, unde au arborat steagul Rusiei.


 Ucraina l-a convocat joi pe însărcinatul cu afaceri rus Andrei Vorobiev, pentru a-i „aminti” că Rusia este garanta integrităţii sale teritoriale, a anunţat Ministerul ucrainean de Externe într-un comunicat. Kievul „a insistat asupra faptului că Rusia s-a oferit garantă a independenţei şi integrităţii teritoriale a Ucrainei”, a subliniat ministerul. „I-am remis o notă prin care cerem ca militarii (din cadrul) Flotei ruse la Marea Neagră (staţionaţi la Sevastopol, în Crimeea) să se abţină de la orice mişcare în afara perimetrului în care sunt cantonaţi”, a adăugat ministerul.

Reprezentanţi ai grupului de persoane înarmate care a preluat controlul joi dimineaţa asupra clădirilor Parlamentului şi Guvernului Crimeei l-au informat pe premierul regiunii autonome că nu sunt „autorizaţi” să poate negocieri, relatează postul Russia Today în pagina electronică. Potrivit postului rus, premierul Anatoli Mohiliov a trimis un număr de telefon la care poate fi contactat grupului de persoane înarmate care au preluat controlul asupra sediului Parlamentului din Crimeea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.