Prima “clasă inteligentă” din Timişoara a fost inaugurată la Liceul Pedagogic. Cum...

Prima “clasă inteligentă” din Timişoara a fost inaugurată la Liceul Pedagogic. Cum se vor desfăşura orele interactive pe tablete

1
DISTRIBUIȚI

IMG_2375

O sală a Liceului Pedagogic “Carmen Sylva” din Timişoara, în care pot studia 30 de elevi, a fost transformată în clasă “smart”. Începând de astăzi, prichindeii care vor învăţa în noua sală de clasă nu vor mai avea nevoie de stilou sau caiete. Şi profesorii vor arunca pixul roşu, pentru că răspunsurile la întrebările puse vor fi completate direct pe tabletă de către copii. După doar câteva secunde, pe o tablă electronică sunt afişate toate răspunsurile elevilor, prin intermediul unui sistem electronic.

Profesorii sunt de-a dreptul entuziasmaţi de noua metodă modernă de a preda şi de a verifica temele copiilor, mai ales pentru că pot evalua aproape instant răspunsurile elevilor. Sala de clasă de la Liceul Pedagogic “Carmen Sylva” este prima din Timişoara şi cea de-a doua din ţară renovată şi dotată cu echipamente IT de ultimă generaţie de către compania Samsung.

Elevii care învaţă la şcoala timişoreană au participat la o competiţie alături de alte nouă licee de elită din oraşul de pe Bega.


Copiii s-au “bătut” în videoclipuri prin intermediul cărora au încercat să promoveze într-un mod cât mai creativ şcoala la care învaţă. Potrivit reprezentantului companiei Samsung, sala de clasă a fost dotată cu 30 de tablete de ultimă generaţie, iar prin intermediul unui sistem Cloud, profesorii sunt conectaţi la tabletele elevilor, astfel că le pot verifica temele în orice clipă.

Cornel Petroman, inspectorul şcolar general al judeţului Timiş, este mândru că şcoala pe care a condus-o ani întregi este prima din Timişoara dotată cu astfel de echipamente IT performante. Nu a lipsit de la eveniment nici primarul Nicolae Robu, care le-a propus profesorilor şi părinţilor să-i îndrume pe copii spre un climat al competiţiei. De asemenea, edilul şef s-a lăudat că “niciodată nu au fost alocaţi din bugetul Primăriei atât de mulţi bani pentru învăţământ câţi am alocat noi în 2013 şi în 2014 şi vom continua să facem aşa”.

IMG_2381

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.