Robu, atac la conducerea Colterm: „autosuficientă şi nepăsătoare”

Robu, atac la conducerea Colterm: „autosuficientă şi nepăsătoare”

10
DISTRIBUIȚI

tevi colterm

Nemulţumire totală cu privire la modul cum funcţionează Colterm, asta a reieşit din discursul edilul şef Nicolae Robu.

Prezent astăzi la conferinţa săptămânală a primăriei, Robu a comentat pe marginea gratuităţilor RATT, companie care a trecut pe profit. În antiteză cu regia de transport a fost prezentată Colterm, companie unde Robu este nemulţumit de conducere, pe care o cataloghează ca fiind autosuficientă şi nepăsătoare faţă de faptul că, practic, compania este în colaps, aşteptând doar bani de la bugetul local.

La fel ca şi anul trecut, primarul s-a plâns şi că cei de la Colterm nu au corelat cantitatea de căldură furnizată cu temperaturile de afară, sub pretextul că nu se pot face adaptări subite, ci numai în paşi mici, pentru reducerea căldurii furnizate.


Întrebat ce măsuri va dispune, având în vedere că şi problemele din acest an sunt la fel ca şi cele de anul trecut, edilul a reamintit că sub conducerea lui, furnizorul de gaz al Colterm a fost schimbat, trecându-se de la Petrom la E-on Gaz, şi astfel s-a realizat o economie de 25% la costul facturilor.

Chiar dacă timişorenii nu resimt practic acest lucru în costul facturilor, preţul gazului a crescut, astfel că şi gigacaloria s-a scumpit, lucru care ar fi trebuit să ducă la o creşetere a costurilor la întreţinere, lucru care a fost balansat prin schimbarea furnizorului si prin păstrarea costului facturilor. Nicolae Robu spune că e mulţumit, totuşi de faptul că regia a început un proces de retehnologizare şi că pe viitor ar trebui să se treacă la contorizarea pe orizontală, pentru ca timişorenii să achite doar cât consumă.

10 COMENTARII

 1. Si eu sunt nemultumita. Se investeste in COLTERM 250 milioane lei se mai soventioneaza si gigakaloria si ce sa vezi? de beneficiat beneficiaza cei care s-au debransat si au centrala de apartament. Domnul Petre Olariu presdedintele FALT spune ca daca intr-un bloc au inceput lumea sa se debranseze pana la urma toata lumea intr-un fel sau altul isi taie caloriferele. De asemenea domnia sa mai spune ca factura celor ramasi in sistem poate sa se dubleze sau chiar tripleze. Ce spune donul Robu? ca este normal ca intr-un bloc in care sunt debransati, factura celor ramasi in sistem sa creasca acoco cu cateva gigacalorii, dar ce sa vezi tot domnul Robu imi spune sa nu ma nelinistesc ca gigacaloria este 252 lei. Cei debransati au 18 grade in apartament fara sa isi porneasca centrala si pentru asta platesc 2 lei. Colterm furnizeaza gratis caldura pentru uni in timp ce pe alti ii cocoseaza cu o caldura foarte scumpa. Cei care se debranseaza provoaca pierderi pentru ca nu fac redimensionarea instalatiei si nici echilibrarea hidraulica a instalatiei pentru a reduce pierderile si nu fac acest lucru pentru ca nu ii obliga nimeni. Pe langa pierderi mai si fura caldura pentru ca daca ai 18 grade in casa dar nu platesti pentru acele grade dar ce sa vezi cel care nu si-a taiat caloriferele plateste tot, inseamna ca cei care ramanem in sistem suntem obligati sa platim si pierderi si furturi. Daca mie nu mi-ar creste factura in functie de vecini nici nu m-ar interesa ca raman singura in sistem. Corect ar fi ca cei ramasi in sistem sa platim la fel cat plateste unul care nu are debransati in bloc, daca acolo un apartament cu 2 camere plateste 300 lei pentru luna ianuarie atata sa platesc si eu, chiar daca in blocul beu sunt 9 apartamente debransate. Diferenta care se inregistreaza pe ceasul de pe bransamentul blocului sa fie impartita celor debransati.
  Eu locuiesc intr-un bloc turn, pe casa scarii nu mai avem nici coloane si calorifere. Am masurat temperatura de pe coridor la parter si temperatura aratata de termometrul de camera imi arata 18 grade, cu acelasi termometru am masurat temperatura de afara si erau 5 grade. Temperatura din casa scarii este data de pereti prin transfer de caldura. Cel debransat de la mine din bloc mai are si baia incalzita ca si mine pentru ca baia la noi in bloc nu este prevazuta cu calorifere, fiind incalzita numai de coloanele. Grosimea tevilor din baie o regasesti si in camere si in bucatarie. Deci daca stai si te gandesti reprezinta o sursa de caldura. Caldura din apartament este data nu numai de calorifere dar si de tevi, de asemenea si de pereti, tavan si planseu. Cat plateste cel care s-a debransat ilegal de la noi din bloc? asta vara au platit 10% din factura, acum platesc 15%, concret daca eu am platit la intretinere in ianuarie 135 lei cel debransat a fost incasat cu 22 lei. Toti care si-au taiat caloriferele din 2011 pana in prezent, nu au aprobarea Coltermului, figurand in suprafata radianta a blocului, Colterm furnizand agent termic si pentru ei, cea ce duce la cresterea facturi pentru cei ramasi in sistem. Cele 9 apartamente nu au facut nici redimensionarea si nici echilibrarea instalatiei de caldura, pentru ca ce sa vezi nu ii intereseaza pierderile provocate de ei. Din 2011 fac reclamati la Primarie, Colterm, OPC, Guvern, Primului ministru, Presedentie si ce sa vezi nu pot sa rezolv nimic. Chiar am depus si o plangere penala in 14 octombrie 2013…..si inca astept.
  Stimată doamnă Novaconi,

  Având în vedere adresele RE2011-2555/16.11.2011, SC2012-8109/19.04.2012,
  SC2012-8346/08.05.2012, WW2012-831, WW2012-836, WW2012-842, WW2012-1016,
  WW2012-1049, SC2012-16453/23.07.2012, RE2012-3708/30.10.2012,
  SC2012-25264/30.10.2012, considerăm că aţi fost informată atât
  dumneavoastră cât şi conducerea asociaţiei de proprietari, asupra
  prevederilor legale privind deconectările şi repartizarea cheltuielilor cu
  încălzirea.
  Divergenţele din cadrul asociaţiei se soluţionează de părţi pe cale
  amiabilă sau dacă acest lucru nu este posibil, soluţionarea litigiului este
  de competenţa instanţei de drept comun.

  Domnisoara presedinte a asociatiei a venit la usa mea si mi-a spus ca ea a ras cu inspectori de la primarie de reclamatile mele. De asemenea m-a anuntat ca in aceasta vara isi va taia si ea caloriferele.

 2. Singura solutie viabiala este debransarea + aplicarea unui strat de polistiren expandat de minim 10 cm in exterior.
  Blocurile nu au fost construite in ideea ca locatarii se vor debransa, asa ca o parte in instalatie ramane comuna; iar pentru a o muta in exteriuorul apartamentelor, pe casa scarilor, trebuie realizate lucrari costisitoare.,..

 3. corina, daca vrei sa platesti putin si sa nu deschizi fereastra pt ca caloriferul e fierbinte, iti instalezi si tu centrala. cei cu centrala sau deconectati platesc 10% din factura unui apartament cu suprafata echivalenta.

  in blocul meu 2 scari au contoarele de caldura in subsoul de la una dintre ele. pt ca o scara a avut factura dubla, administratorul din blocul meu a comparat parametrii contoarelor celor 2 scari (debit, temperatura de intrare si de iesire etc) si a corelat din robinetii de intrare si de retur debitul pt ca consumul sa fie la un MINIM care sa asigure confort la apartamentul cel mai defavorizat (ultimul etaj). asa a rezultat in luna urmatoare o factura mult mai mica. Coltermul nu are cum (si nici interesul) sa regleze consumul unui abonat pt a avea factura minima, pt ca au mii – zeci de mii de abonati.

  astazi a fost un articol in renasterea banateana in care spuneau ca in aceasta toamna a fost desfiintat sistemul centralizat de incalzire si apa calda din sannicolau mare pt ca primaria pierdea prea multi bani aiurea. daca am retinut bine, primaria chiar a oferit sprijin locuitorilor care inca mai erau racordati la sistemul centralizat pt a isi cumpara centrale de apartament. acum toata lumea este fericita, primaria nu mai plateste nimic, locuitorii au facturi mai mici decit inainte.

 4. Domnule Primar, ma mir ca dupa multe sezizari din partea unor angajati care au simtul responsabilitati catadicsiti sa dati o declaratie despre incopetenta managerilor de la COLTERM, Nu d-voastra domnule Primar Nicolae Robu declarati nu cu prea mult timp in urma sustinerea neconditionata a acestor incopetenti ca vor da socoteala la sfarsitul mandatului, nu d-voastra l-ati numit pe nasicul Sami pe langa functia de Director Productie la COLTERM mare MANAGER la societatea de incinerare a gunoaielor , pus sa gestioneze peste 60 milioane de euro, un incompetent care a venit pe usa din dos in aceasta societate (PAMPU se lauda pe la toate colturile ca un asa specialist nu putea gasi si ca d-voasta dl. Primar ati recomandat angajarea nasicului). CUM DOMNULE PRIMAR CAND UN INDIVID CA SAMOILA IOAN CARE A FIIND ANGAJAT LA ISPE A FACUT STUDIUL DE FEZBILITATE PENTRU SOCIETATEA DE INCINERARE ACUM ESTE CEL CARE O SI REALIZEAZA, CE MERITE DEOSEBITE IL RECOMANDA?????? INCOMPATIBILITATEA NU EXISTA – RUSINE!!!!!!!
  In vara aparea un lider de sindicat care sezisa cum ca ar fi ceva nereguli la aceasta societate, cum ca pretul gigacaloriei ar fi mult mai mare, cum ca pierderile ar fi mari, cum ca manageri isi bat joc de angajati si de beneficiari acestui serviciu, dar d-voasta, dl. Primar in loc sa aveti un dialog cu acest lider de sindicat ati ascultat aberatiile debitate de gasca de gropari ai societatii, lasandu-i pe acesti incopetenti sa porneasca jihadul asupra angajatiilor. Am spus jihad si prigoana deoarece membrii de sindicat (peste 400 la numar) sunt amenintati cum ca daca nu vor pleca din sindicatul condus de Ghenea vor avea viata grea urmand sa fie trecuti pe listele de disponibilizare. Pampu, spune ca i-ati trasat sarcina sa neutralizeze acest sindicat problema, parca Ghenea gestioneaza si ia deciziile in compania asta (poate daca le-ar lua sigur ar merge lucrurile bine).
  Cum sa mearga treaba bine la COLTERM cand trimestrial este facuta cate o organigrama in care sefi care au curaj sa comenteze deciziile aberante si abuzive sunt schimbati, iar in locul lor sunt numiti lingaii incompetenti. La ultima organigrama din 22.01.2014, PAMPU si GASCA de GROPARI (SAMOILA+MIRCEA CRISTIAN + HEREDEA + BUCIU + VALEA+RUSET) au introdus ca si criteriu de schimbare din functie apartenente la sindicat si membrii din sindicatul lui Ghenea au fost primi dati ca exemplu si astfel sefi care au dus greul in aceasta companie au devenit ingineri cu ziua si anume:
  – Birzan Dan sef termomecanica (cu o vechime in aceasta functie de peste 20 ani) inlocuit de nulitatea Ciuleanu Gheorghe.
  – Barboni Valeriu sef CET – SUD
  – Ivan Ioan
  – Reghis Dan sef compartiment management inlocuit de purtatoare de cuvant Bondrila Laura
  – Abrudan Gheorghe sef la metrologie
  Stim domn Primar de ce nu a mers pana acum treaba la COLTERM pentru ca RUSET IVANTIE nu avea si el functie de Director, dar dupa noua organigrama cand sa mai infintat inca un post deci firma cu 5 DIRECTORI SI CU DATORII FARA NUMAR a rezolvat problema si PAMPU prin aducerea in echipa de conducere a lui RUSET care este fratele Consilierului Local Ruset Vasile cica va are la manain acest fel.
  Cum dl. Primar, cand compania are probleme financiare si Directorul Comercial Mircea Cristian – traseistul (statistic in ceea ce priveste statornicia statutul de angajat la o firma nu era mai mare de 2 ani si avand vreo 7 la nr.) dupa esecul cu achizitionarea unui sistem de control acces asa vreo 100 mii euro aruncati pe apa Begai, revine in forta cu achizitionarea de 75 statii GPS, dar aceste GPS-uri urmand sa fie montate pe utilaje scoase de mult din uz nu pe masinile de servici a lui PAMPU 2 la numar, nu pe masina de servici a lui Nusfelean Marcel (care face naveta de la Becicherecu mic si deconteaza lunar peste 400 litri combustibil), nu pe masinile lui Popa Dorin, Mircea Cristian, Nusfelean Adrian. De ce dl. Primar, dl. PAMPU, beneficiaza de 2 masini de serviciu si nu isi foloseste masina proprie pentru deplasarea de acasa la serviciu si in weekend se plimba pe bani nostri, asta cum se numeste nu sfidare, nu bataie de joc, sau ce salariul de 12 mii lei + indemnizatia de membru in Consiliul de Administratie nu ii ajung sa isi permita acest lucru. Cand s-a discutat despre montarea GPS-ului pe masinile lui PAMPU acesta a avut o replica demna de tot rahatul ce ba sa stie toata prostimea cand ma duc eu la primar, la senatorul Ben – Oni, si la alti alesi locali.
  De ce domn Primar cand temperatura de afara nu este sa ne inspaimante fiind o iarna blanda PAMPU SI SAMOILA ameninta angajatii de la sectia termomecanica ca daca nu trimit agentul termic cu o temperatura de peste 128 grade celsius vor fi dati afara, cand in ani trecuti NICIODATA temperatura de plecare nu depasea 105 grade Celsius. Explicatia este simpla a fost achizitionat carbune foarte mult care trebuie cumva consumat ca ce conteaza ca oricum nimeni nu este tras la raspundere pentru deciziile proaste luate. Dupa debransarea masiva a populatiei din anul 2013 cand s-au vandut 600 de mii de gigacalori, ,,mari specialisti’’ au calculate ca vor vinde in 2014 peste 650 mii gigacalori – deci vant din pupa la facturi umflate, facute din pix , din biroul confortabil a lui PAMPU&GASCA.
  Cum domn Primar ce noi beneficiari acestui serviciu trebuie sa ne reglam consumul sa nu mai platim facturi umflate, adica daca inchidem contorul de la intrarea din bloc sar intampla ceva, pai nu PAMPU&GASCA ar trebui sa ne asigure acest serviciu pentru care noi platim, VREM ASIGURAREA UNUI SERVICIU DECENT – NU VREM BATAIE DE JOC.
  Domnule Primar, cred ca ar trebui sa va debarasati de acesti managei care mint cu nerusinare cum ca alt cineva ar fi de vina pentru deciziile proaste pe care le pun in practica, ei iau deciziile ei trebuie sa plateasca – JOS CU ACEASTA ECHIPA DE MANAGERI

 5. Domnule Primar, ma mir ca dupa multe sezizari din partea unor angajati care au simtul responsabilitati catadicsiti sa dati o declaratie despre incopetenta managerilor de la COLTERM, Nu d-voastra domnule Primar Nicolae Robu declarati nu cu prea mult timp in urma sustinerea neconditionata a acestor incopetenti ca vor da socoteala la sfarsitul mandatului, nu d-voastra l-ati numit pe nasicul Sami pe langa functia de Director Productie la COLTERM mare MANAGER la societatea de incinerare a gunoaielor , pus sa gestioneze peste 60 milioane de euro, un incompetent care a venit pe usa din dos in aceasta societate (PAMPU se lauda pe la toate colturile ca un asa specialist nu putea gasi si ca d-voasta dl. Primar ati recomandat angajarea nasicului). CUM DOMNULE PRIMAR CAND UN INDIVID CA SAMOILA IOAN CARE A FIIND ANGAJAT LA ISPE A FACUT STUDIUL DE FEZBILITATE PENTRU SOCIETATEA DE INCINERARE ACUM ESTE CEL CARE O SI REALIZEAZA, CE MERITE DEOSEBITE IL RECOMANDA?????? INCOMPATIBILITATEA NU EXISTA – RUSINE!!!!!!!
  In vara aparea un lider de sindicat care sezisa cum ca ar fi ceva nereguli la aceasta societate, cum ca pretul gigacaloriei ar fi mult mai mare, cum ca pierderile ar fi mari, cum ca manageri isi bat joc de angajati si de beneficiari acestui serviciu, dar d-voasta, dl. Primar in loc sa aveti un dialog cu acest lider de sindicat ati ascultat aberatiile debitate de gasca de gropari ai societatii, lasandu-i pe acesti incopetenti sa porneasca jihadul asupra angajatiilor. Am spus jihad si prigoana deoarece membrii de sindicat (peste 400 la numar) sunt amenintati cum ca daca nu vor pleca din sindicatul condus de Ghenea vor avea viata grea urmand sa fie trecuti pe listele de disponibilizare. Pampu, spune ca i-ati trasat sarcina sa neutralizeze acest sindicat problema, parca Ghenea gestioneaza si ia deciziile in compania asta (poate daca le-ar lua sigur ar merge lucrurile bine).
  Cum sa mearga treaba bine la COLTERM cand trimestrial este facuta cate o organigrama in care sefi care au curaj sa comenteze deciziile aberante si abuzive sunt schimbati, iar in locul lor sunt numiti lingaii incompetenti. La ultima organigrama din 22.01.2014, PAMPU si GASCA de GROPARI (SAMOILA+MIRCEA CRISTIAN + HEREDEA + BUCIU + VALEA+RUSET) au introdus ca si criteriu de schimbare din functie apartenente la sindicat si membrii din sindicatul lui Ghenea au fost primi dati ca exemplu si astfel sefi care au dus greul in aceasta companie au devenit ingineri cu ziua si anume:
  – Birzan Dan sef termomecanica (cu o vechime in aceasta functie de peste 20 ani) inlocuit de nulitatea Ciuleanu Gheorghe.
  – Barboni Valeriu sef CET – SUD
  – Ivan Ioan
  – Reghis Dan sef compartiment management inlocuit de purtatoare de cuvant Bondrila Laura
  – Abrudan Gheorghe sef la metrologie
  Stim domn Primar de ce nu a mers pana acum treaba la COLTERM pentru ca RUSET IVANTIE nu avea si el functie de Director, dar dupa noua organigrama cand sa mai infintat inca un post deci firma cu 5 DIRECTORI SI CU DATORII FARA NUMAR a rezolvat problema si PAMPU prin aducerea in echipa de conducere a lui RUSET care este fratele Consilierului Local Ruset Vasile cica va are la manain acest fel.
  Cum dl. Primar, cand compania are probleme financiare si Directorul Comercial Mircea Cristian – traseistul (statistic in ceea ce priveste statornicia statutul de angajat la o firma nu era mai mare de 2 ani si avand vreo 7 la nr.) dupa esecul cu achizitionarea unui sistem de control acces asa vreo 100 mii euro aruncati pe apa Begai, revine in forta cu achizitionarea de 75 statii GPS, dar aceste GPS-uri urmand sa fie montate pe utilaje scoase de mult din uz nu pe masinile de servici a lui PAMPU 2 la numar, nu pe masina de servici a lui Nusfelean Marcel (care face naveta de la Becicherecu mic si deconteaza lunar peste 400 litri combustibil), nu pe masinile lui Popa Dorin, Mircea Cristian, Nusfelean Adrian. De ce dl. Primar, dl. PAMPU, beneficiaza de 2 masini de serviciu si nu isi foloseste masina proprie pentru deplasarea de acasa la serviciu si in weekend se plimba pe bani nostri, asta cum se numeste nu sfidare, nu bataie de joc, sau ce salariul de 12 mii lei + indemnizatia de membru in Consiliul de Administratie nu ii ajung sa isi permita acest lucru. Cand s-a discutat despre montarea GPS-ului pe masinile lui PAMPU acesta a avut o replica demna de tot rahatul ce ba sa stie toata prostimea cand ma duc eu la primar, la senatorul Ben – Oni, si la alti alesi locali.
  De ce domn Primar cand temperatura de afara nu este sa ne inspaimante fiind o iarna blanda PAMPU SI SAMOILA ameninta angajatii de la sectia termomecanica ca daca nu trimit agentul termic cu o temperatura de peste 128 grade celsius vor fi dati afara, cand in ani trecuti NICIODATA temperatura de plecare nu depasea 105 grade Celsius. Explicatia este simpla a fost achizitionat carbune foarte mult care trebuie cumva consumat ca ce conteaza ca oricum nimeni nu este tras la raspundere pentru deciziile proaste luate. Dupa debransarea masiva a populatiei din anul 2013 cand s-au vandut 600 de mii de gigacalori, ,,mari specialisti’’ au calculate ca vor vinde in 2014 peste 650 mii gigacalori – deci vant din pupa la facturi umflate, facute din pix , din biroul confortabil a lui PAMPU&GASCA.
  Cum domn Primar ce noi beneficiari acestui serviciu trebuie sa ne reglam consumul sa nu mai platim facturi umflate, adica daca inchidem contorul de la intrarea din bloc sar intampla ceva, pai nu PAMPU&GASCA ar trebui sa ne asigure acest serviciu pentru care noi platim, VREM ASIGURAREA UNUI SERVICIU DECENT – NU VREM BATAIE DE JOC.
  CE INCALZIRE PE ORIZONTALA VERE CU ECHIPA ASTA???? PAI CUM MAI JUSTIFICA EI PIERDERILE???? Si cine sa realizeze acest lucru cand nu se doreste, cand
  PAMPU&GASCA au spus in nenumarate randuri ca ei pot fi la conducerea acestei compani si cand vor fi 30-40 de mii de abonati, ca nimeni nu-i va schimba atata timp cat domnul Primar Nicolae Robu se va afla in functie.
  Domnule Primar, cred ca nu este doar o simpla declaratie de presa si ca sa infirmati cele declarate de PAMPU ar trebui sa va debarasati de acesti managei care mint cu nerusinare cum ca alt cineva ar fi de vina pentru deciziile proaste pe care le pun in practica, ei iau deciziile ei trebuie sa plateasca – JOS CU ACEASTA ECHIPA DE MANAGERI

 6. Rumburak eu zic sa inchida si Coltermul ce zici? Peste 10 ani cand se vor vinde centrale la mana a doua si cand in blocul tau o sa ai pensionar sau somer care o sa isi repare cu o surubelnita centrala sa vezi ce bine o sa iti fie cand bubuie blocul in care stai. Centrala de apartament trebuie intretinuta si schimbata si asta costa bani. Cand oamenii au primit apartamente la bloc, cea mai mare bucurie a lor era ca au apa calda,baie si nu mai trebuie sa taie lemne ca sa faca focul, pentru ca ce sa vezi blocurile aveau caldura in calorifere si nu in teracote. Domnul Primar Robu trebuie sa se hotarasaca ce vrea sa faca cu aceasta societate, pentru ca deocamdata este condusa prost si capusata bine si din interior si din exterior. Tot domnul primar o da cu aspectul orasului. Cum o sa arate fatada blocurilor ciuruite de cosuri de fum? eu de ex nu am bani de centrala dar mai sunt si alti in bloc, daca noi ne montam teracote si o ardem pe lemne cu am citit si eu printr-un ziar aici pe net, ce zici o sa mai aratam a capitala culturala europeana. S-au investit 250 milioane lei in Colterm si domnul primar mai vrea sa investeasca 200 milioane euro sa schimbe tevile de transport ale Coltermului deci gandind logic nu cred ca vrea sa bage Coltermul in faliment. Daca ii pasa de factura care revine populatiei ar trebui sa angajeze la Colterm oamenii care sa faca verificari in fiecare bloc, sa faca redimensionarea instalatiei pe bani celor care s-au debransat si au modificat instalatia si echilibrarea hidraulica pentru a scadea pierderile. Deasemenea sa calculeze un pret corect pentru caldura pe care o au debransati in continuare de la Colterm in apartamente si in spatiile comune, pentru a calcula un procent corect. Nu este corect ca factura mea sa creasca in functie de vecini. Si eu pot sa iti spun ca pe langa zecile alea de mii de abonati, mai sunt si zeci de mii care sunt debransati ilegal. Daca te duci la Colterm sa faci plangere ca vecinul isi taie caloriferele, ce sa vezi te trimite la Primarie. Daca in perseverenta ta te duci la Primarie si depui o sesizare sau plangere, un functionar iti va da un raspuns de genul adreseasa-te instantelor de judecata. Domnul Robu spune la televizor ca nu ii sanctioneaza pe cei debransati pentru ca ce sa vezi primaria si Coltermul nu au personal pentru a face verificarile……si ai dereptate cand zici ca Primaria din sannicolau mare a inchis afacerea pentru ca daca raman in sistem numai cei fara posibilitati materiale, pentru ca ce sa vezi cei care au 2 lei de centrala, nu mai au acolo si decenta sa plateasca si caldura pe care o are si pierderile provocate de ei.Cel care ramane trebuie ca sa plateasca furturi pierderi si decizi proaste, in final se inchide afacerea.

 7. Intradevar, cu cat creste numarul debransatilor, cu atat creste factura celor ramasi bransati, desi este nelegal. Asociatia a incheiat contract de furnizare a energiei termice pentru toata instalatia in functiune, iar simpla debransare nu poate scadea proportional cantitatea de agent termic contractata.
  Apare un surplus de agent termic, ce circula in instalatia ramasa in functiune si se inregistreaza pe contorul de bloc, platit de cei ramasi bransati, fara sa aiba un beneficiu sau o culpa la baza acestei plati.
  Practic dvs platiti o parte din agentul termic contractat de Asociatie pentru cei care s-au debransat. si care nu poate fi eliminat decat prin echilibrarea hidraulica a instalatiei de incalzire.
  Cei care se debranseaza produc dezechilibrul hidraulic al instalatiei de incalzire si trebuie sa suporte, pe banii lor, echilibrarea hidraulica a instalatiei.
  In afara de aceasta, apare fenomenul de incalzire indirecta a apartamentelor debransate, de la apartamentele incalzite, care pierd caldura, dar o platesc.

  Sunt destule studii efectuate de cei mai mari specialisti in domeniu.
  „Debranşarea apartamentelor din clădirile condominiale de la sistemele de încălzire centrală” prof.dr.ing. L. Dumitrescu, prof.dr.ing. D. Constantinescu, Rev. Instalatorul, nr. 4/2004
  „Adaptarea sistemelor centralizate de alimentare cu caldura la efectele debansarii unor consumatori şi la cerinţele modernizarii”, Prof dr. ing. Mircea Beldiman, Fac. de Instalaţii a U.T.C.Bucureşti (www.radet.ro/revista/RADET_Buletin_de_Informare_2006_nr_1.pdf )
  ”Studiu asupra implicatiilor induse de deconectarea consumatorilor de agent termic”- conf.dr.ing Sorin Burchiu, Fac de Instalații București, Rev Tehnica instalatiilor nr. 5/2006. http://www.tehnicainstalati
  „Determinarea consumului de caldura şi a sumei de plata la apartamentele de bloc incalzite indirect” – ing. Balazs Istvan, Energomur SA Tg. Mures, Rev Instalatorul, nr. 8/2003 (www.artecno.ro/instalatorul/instal11-8)

  Ar trebui sesizat si Inspectoratul de stat in constructii, pentru a verifica respectarea Legii 10/1995 privind calitatea in constructii (art.18) si a Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, care se refera si la desfiintarea instalatiilor (expertize tehnice, autorizatii de desfiintare, etc).

  Orice lucrari la instalatiile de incalzire trebuie facute conform:
  Ordin M.L.P.T.L. 930/2002 Normativ privind proiectarea si executarea instalatiilor de incalzire centrala I 13-2002
  Ordin M.L.P.T.L. 929/2002 Normativ pentru exploatarea instalatiilor de incalzire centrala I 13/1-2002

  Citeste mai mult: http://www.avocatnet.ro/content/forum%7CdisplayTopicPage/topicID_280444/pageID_1/Repartizare-costuri-energie-termica.html#ixzz2sRPos9YD
  Follow us: Avocatnetro on Facebook

 8. Domnilor ziaristi,scrieti si ce zicem noi,ca asta e adevaru,nu ce minte robu si pampu.gps pe masini 2500 eur pe luna abonament,sistemu de intrare cu cartela 100.000 eur si sa vedeti cand vin safii la ora 8,30 daca mai da vreunu cu cartela.gps e pus doar pt cei care trebe sa fie verificati,ca doar nu verifica nimeni ca masinile circula la becicherec,peciu,mosnita,etc,acolo e voie.si degeaba se face tam tam,ca tot nu se schimba nimic,politicu ii tine in brate ca doar impreuna fura banii nostri.pe langa salariile imense sa verificati si ce procente isi iau domnii conducatori pampu,samuila,cristian,popa,heredea,nusfelean,ruset,cicala din ce se cumpara si se presteaza la colterm.doar nu credeti ca gps e montat de o firma oarecare sau sistemu de acces,nu?deci pana nu intra dna in ei,nu se va schimba nimic,in continuare banii publici vor fi mulsi de acesti labari cu sprijinul politicului.deci,dragi colegi,daca noi nu facem scandal sa ne cerem drepturile,in o luna max 2,nu v-om mai incasa salariile,clar.pt ca pe ei nu ii intereseaza,isi iau bani din alte combinatii.noi avem 1500-2000 lei de 4-5 ani si ei isi maresc salariile lunar si au 8000-10000 lei lunar?vi se pare corect sa fiti sclavi pt pampu and company?haideti sa schimbam ceva,ca dupa oameni ca slabu si cei ce ne conduc si ne mint,v-om fi someri curand

 9. Mama ce vaca de muls este Coltermul!!!!!! Nu pot sa inteleg de ce ii dau in cap. Domnul Robu o ataca azi si maine stire cu litere mari COLTERMUL ARE CONTURILE BLOCATE!
  Pentru @angajat, astia fie vor sa o vanda la fier vechi sau in cel mai bun caz sa o cumpere pe doi lei si sa o privatizeze.

 10. DOMNU PAMPU PETRICA ATI SCHIMBAT DOAR DE FATADA ANUMITI SEFI LA SC COLTERM SA CET SUD DE CE NU -I SCHIMBATI SI PE SEFI DIN COMBUSTIBIL VA SPUN EU SUNT PARTASI LA FURTURI IMPREUNA CU PAMPU PETRICA DOAR LUCREAZA IMPREUNA LA FURTURILE CARE SE DAU,MATERIALE SUSTRASE IN INTERES PERSONAL PE BONURI DEIN DEPOZIT LA COMANDA DOAR NU SI-AU TERMINAT VILELE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.