Traian Băsescu: „Avem o problemă în interiorul societăţii, care este extrem de...

Traian Băsescu: „Avem o problemă în interiorul societăţii, care este extrem de tolerantă la corupţie, la nerespectarea regulilor”

0
DISTRIBUIȚI

Traian-Basescu2

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Cluj-Napoca, la dezbaterea organizată de Fundaţia Mişcarea Populară, că România are o problemă în interiorul societăţii, „care este tolerantă la corupţie, la nerespectarea regulilor”, scrie Mediafax.  Băsescu a ajuns la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, unde se desfăşoară dezbaterea, la ora 12.00, fiind aplaudat de mai multe persoane care se aflau în zonă.

Şeful statului a intrat însoţit de primarul Emil Boc, în sală fiind prezenţi, de asemenea, lideri ai PDL Cluj, consilieri locali şi judeţeni democrat-liberali. Dezbaterea este moderată de preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, Marian Preda.

Declaraţiile preşedintelui:
 • Parlamentul nu funcţionează la standarde UE.
 • Avem o problemă în interiorul societăţii româneşti, care este extrem de tolerantă la corupţie, la nerespectarea regulilor.
 • România a făcut paşi înapoi din vara anului 2012 şi au pierdut românii, atât în credibilitate, cât şi economic.


  Toţi avem o problemă din cauza acţiunilor majorităţii politice.
 • Astăzi sunt vreo 7 miniştri în închisoare, vreo 18 parlamentari şi mulţi alţii pe rolul instanţelor. Justiţia este cea care îi trage în ţeapă pe cei care încalcă legea. Acum, când instituţiile statului au început să funcţioneze, mi se pare nedrept ca astăzi să spunem că este corupţie mai mare ca oricând.
 • Noile Coduri sunt instrumente moderne ale statului român. Cheia este ca ele să fie aplicate întocmai. Plec de la premisa că un om care a greşit o dată are dreptul la a doua şansă.
 • Oricât ar împărăştia ictor Ponta ajutoare, nu vom fi un stat civilizat până când nu vom îndeplini criteriile politice.
 • Acţiunea politică a USL-ului a relevat instabilitatea reformelor, şi acest lucru este cel mai grav, faptul că revenirea la o justiţie controlată este un lucru care se poate întâmpla. Instituţiile au rezistat, dar nu cred că la o presiune continuă şi îndelungată vor rezista la infinit.
 • România este pusă sub semnul întrebării astăzi, după ce în 2012 era pe punctul să se elibereze de suspiciunea partenerilor noştri.
 • Eu am încredere că politicienii care încă menţin drumul spre Vest al României şi integrarea europeană deplină vor găsi suport în populaţie pentru a continua acest drum, pentru că altfel riscul este să rămânem într-o zonă gri şi asta ne va aduce prejudicii uriaşe.
 • Avem şansa să ne batem pentru ţara noastră şi eu o voi face până în ultima zi a mandatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.