Antonescu: PNL va avea o propunere pentru preşedinţia Senatului

Antonescu: PNL va avea o propunere pentru preşedinţia Senatului

1
DISTRIBUIȚI

Romanian interim president Crin Antonescu delivering his first public speech

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat la Constanţa, că liberalii vor avea o propunere pentru preşedinţia Senatului, dar că aceasta va fi stabilită în urma unui vot al grupului parlamentar la începutul săptămânii viitoare, anunţă Mediafax.

Antonescu: PNL va avea un candidat la preşedinţia Senatului Liderul liberal a fost întrebat, vineri seară, în cadrul conferinţei de presă susţinute la Constanţa, ce părere are despre faptul că fostul premier Călin Popescu Tăriceanu ar putea fi preşedintele Senatului.  Antonescu a precizat că acest lucru nu este problema PNL pentru că Tăriceanu nu mai face parte din rândurile liberalilor.


 „Iarăşi o problemă care nu ne priveşte. Domnul Tăriceanu este independent, nu mai e membru al Partidului Naţional Liberal. PNL va propune propriul său candidat, deşi putem estima că nu avem majoritate. Domnul Tăriceanu nu are nicio legătură. Dacă domnul Tăriceanu, într-un costumaş roşu, va fi susţinut de către PSD, poate se va înscrie şi în PSD, e problema domniei sale, iar nu comentez chestiunea asta. (…) PSD poate face şi înregistrări cu domnul Zgonea, îl poate propune şi pe domnul Tăriceanu, nu încalcă nicio lege, nu ne deranjează”, a spus Crin Antonescu.  El a precizat că propunerea PNL va fi făcută luni, la grupul parlamentar.  Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a precizat, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, că oricine poate candida, alesul urmând să fie desemnat în urma unui vot secret.  „Oricine poate face o propunere, oricare dintre noi poate candida. În grup, votul va fi secret fie că va fi o propunere sau mai multe, deci nu este decizia noastră, nu putem noi acum să vă spunem cine va fi propunerea PNL pentru preşedinţia Senatului. Că PNL va avea o propunere, asta este cert”, a explicat Haşotti.  El a menţionat că aceeaşi procedură va fi urmată şi pentru stabilirea candidatului PNL pentru vicepreşedinţia Senatului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.