Avionul dispărut – 300 de obiecte, localizate într-o zonă de căutare: „Nu...

Avionul dispărut – 300 de obiecte, localizate într-o zonă de căutare: „Nu îndrăznim să confirmăm că sunt fragmente ale avionului”

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-783425342">

avion-malaysia-cautare-cnn

Aproximativ 300 de obiecte au fost localizate de către un satelit thailandez într-o zonă de căutare a zborului MH370, în sudul Oceanului Indian, în largul coastelor australiene, la nivelul oraşului Perth, a anunţat Agenţia publică thailandeză însărcinată cu sateliţii. Căutările unor fragmente ale avionului au fost suspendate joi, pentru a doua oară săptămâna aceasta, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, a anunţat Australia, care conduce operaţiunile.

„Un satelit thailandez a descoperit aproximativ 300 de obiecte, care au de la doi la 15 metri, plutind în sudul Oceanului Indian”, la aproximativ 2.700 de kilometri în largul coastelor oraşului australian Perth, a declarat pentru AFP directorul Agenţiei publice GISTDA.

„Dar nu putem confirma, nu îndrăznim să confirmăm, că sunt fragmente ale avionului” care efectua cursa MH370, a adăugat oficialul thailandez.

Imaginile înregistrate de către satelit datează de marţi, dar au putut să fie analizate abia miercuri, a precizat Agenţia, adăugând că informaţia a fost transmisă Malaysiei.

Aceste obiecte sunt dispersate într-o zonă de câteva sute de kilometri pătraţi, la aproximativ 2.700 de kilometri sud-vest de Perth, şi la aproximativ 200 de kilometri distanţă de zona reperată de către un satelit francez aparţinând Airbus Defence and Space, potrivit agenţiei thailandeze.

„Toate avioanele revin la Perth (unul dintre cele mai importante oraşe de pe coasta de vest a Australiei), iar navele părăsesc zona de căutare”, a anunţat Autoritatea australiană pentru Securitate Maritimă (AMSA).

Şase avioane militare australiene, chineze, japoneze şi americane se aflau în misiune, împreună cu alte cinci avioane civile, scrutând zonele de căutare, la câteva mii de kilometri sud-vest depărtare de Perth.

De asemenea, cinci nave au fost chemate din zonă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.