Cine este tânărul torturat în stil mafiot și lăsat fără carne pe...

Cine este tânărul torturat în stil mafiot și lăsat fără carne pe oase. Relatarea terifiantă a celor care l-au găsit

1
DISTRIBUIȚI

spital-arad

La o săptămână după ce a fost legat de o mașină și târât, în șezut, pe asfalt, printr-o localitate arădeană, povestea tânărului care se luptă pentru viaţă la Spitalul Judeţean Arad începe să iasă la iveală.

Fost copil al străzii, salvat de o asociație non-profit, bărbatul era tatăl unei fetițe de doi ani pe care o iubea mai presus de orice. În timp ce Ionel Vereș este ținut la Terapie Intensivă, sub morfină și intubat, anchetatorii lucrează zi-lumină să dea de de urma torționarului.

În urmă cu o săptămână, sâmbătă seara la ora 21.45, un echipaj de poliție din Șiria a fost informat că pe o stradă din zona ocupată preponderant de rromi a fost găsit un bărbat în stare gravă. „Polițiștii știu să mă anunțe și pe mine ori de câte ori se întâmplă ceva. Când am ajuns, el era într-o baltă de sânge, cu capul plin de sânge. Mișca puțin și gemea. După ce a fost luat de ambulanță am refăcut traseul, înapoi, pe urma dârei de sânge. Nu am măsurat, dar erau cel puțin 450 de metri de sânge pe asfalt”, povestește Valentin Bot, primarul din Șiria.

Ionel Vereș, 27 de ani, a ajuns la Spitalul Clinic de Urgență Județean din Arad în comă. A fost operat de două ori și, de atunci, e sedat cu morfină. „Nu ar putea face altfel față durerii. El a ajuns la noi cu carnea luată până la os pe coapse și fese, cu traumatisme toracic, abdominal și cranian”, explică Adrian Wiener, directorul medical al unității sanitare.

„Pacientul este și acum intubat, sedat cu morfină, la ATI.


Sperăm ca săptămâna viitoare, dacă reușim să ținem sub control infecția, să poată fi dezintubat și să se poată comunica cu el”, a declarat medicul.

„Așteptăm să iasă din comă”

Să iasă din coma indusă este ceea ce își doresc și anchetatorii. Investigația coordonată de procurorul Codruț Gavra, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, are în vedere comiterea infracțiunii de tentativă de omor, însă nu s-a abandonat nici ipoteza vătămării din culpă. „Ancheta este în plină desfășurare, avem formulat un cerc de suspecți, însă nu puteam abandona nici varianta unui accident, asta până ce nu reușim să comunicăm cu victima. Până atunci suntem rezervați”, a spus procurorul.

Anchetatorii au descoperit ceea ce sătenii și Șiria știau. Ionel Vereș era un personaj al paradoxurilor. Fire conflictuală, se lua deseori la harță cu consătenii. Nu avea un loc de muncă stabil. Cu toate acestea, în urmă cu o lună începuse demersuri pentru a obține custodia fiicei sale, născută dintr-o relație cu Loredana Tălmaciu, o tânără de 21 de ani.

Ionel Vereș a ajuns în Șiria în urmă cu câțiva ani, prin intermediul unei organizații non-profit englezești, care se ocupa de integrarea socială a copiilor străzii.

Variante de lucru

Fetița pe care a recunoscut-o la naștere împlinește luna aceasta doi ani. De un an, Ionel a părasit-o pe mama copilei, însă de micuță se îngrijea în permanență: o vizita tot la două zile, o lua la el acasă și peste noapte. Nu exista zi în care să o întâlnească pe copilă și să nu îi ducă un cadou, indiferent că era vorba de o jucărie sau ceva dulce.

Localnicii spun că tânărul ar fi fost vătămat de un fost pușcăriaș cu domiciliul în Șiria, și pun totul pe seama unei corecții aplicate celui de-al treilea personaj din triunghiul amoros arădean. Anchetatorii confirmă faptul că între bănuiți l-au inclus și pe acesta, însă nu pot da mai multe detalii.

Polițiștii au un raport medico-legal preliminar și așteaptă ca tânărul să își revină pentru a povesti ce i s-a întâmplat. Până atunci, mai mulți localnici au fost audiați în acest caz.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.