Cum a încercat să se sinucidă unul dintre vameșii condamnați în lotul...

Cum a încercat să se sinucidă unul dintre vameșii condamnați în lotul Moravița 2

0
DISTRIBUIȚI

foto fenesan.

Unul dintre inculpații care, la începutul lunii ianuarie, și-a aflat sentința în dosarul Moravița 2, a încercat să se sinucidă la sfârșitul săptămânii trecute.

Mihnea Feneșan, în vârstă de 47 de ani, a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru pentru aderare la un grup infracţional organizat, luare de mită în formă continuată şi contrabandă calificată. A declarat recurs la decizia Curții de Apel Timișoara, la fel ca și ceilalți 27 de condamnați din acest dosar, care și-au aflat sentința acum o lună și jumătate.

La sfârșitul săptămânii trecute, Feneșan a fost găsit inconștient în casă de către familia sa și transportat de urgență la Spitalul Județean din Arad. Se pare că fostul vameș ar fi înghițit 30 de pastile sedative, iar acum se află în comă, la spital.


”Starea clinică a pacientului este gravă. Este în comă, fiind asistat respirator”, a declarat Adrian Wiener, directorul medical al Spitalului Judeţean Arad, citat de aradon.ro.

În 2011, înainte ca procurorii anticorupție și polițiștii DGA să descindă la vămile de la granița cu Serbia, Mihnea Ioan Feneșan a dispărut. Se pare că acesta avea informații în privința acțiunii care a vizat zeci de vameși și a fugit din țară, fiind prins pe 28 aprilie 2011, în urma unei operaţiuni a trupelor speciale de intervenţie ale poliţiei austriece. Feneșan se afla într-o casă din Linz, unde o aștepta pe soția sa. După ce a fost prins, a stat trei luni în arest preventiv, fiind judecat apoi în stare de libertate.

Dosarul ”Moravița 2” a ajuns la Curtea de Apel Timișoara, care s-a pronunțat pe 29 ianuarie 2014. Mihnea Feneșan a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de închisoare, dar și la plata unor despăgubiri către stat în valoare de 1.677.816 lei, plus cheltuieli judiciare – 12.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.