Închisoare cu executare pentru nume mari din fotbalul românesc. S-au dat sentințele...

Închisoare cu executare pentru nume mari din fotbalul românesc. S-au dat sentințele în „Dosarul Transferurilor”

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1871315724">

borcea evz

După ani de tergiversări, Curtea de Apel București a anunțat astăzi sentințele definitive în celebrul dosar care implică numeroși oameni de fotbal din România.

Fostul patron al Rapidului, Gheorghe Copos, a fost condamnat la 3 ani și 8 luni de închisoare cu executare. Aproape la fel de mult a primit și Mihai „MM” Stoica: 3 ani și 6 luni.

O pedeapsă aproape dublă a fost primită de fostul finanțator de la Dinamo, Cristian Borcea, pedepsit cu 6 ani și 4 luni de închisoare. Același interval de timp îl va petrece după gratii și Ioan „Giovanni” Becali. Fratele acestuia din urmă, Victor Becali, a primit 4 ani și 8 luni, tot cu executare.

Jean Pădureanu, fostul conducător al Gloriei Bistrița, a primit 3 ani și 4 luni cu executare. Tot 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare a primit și Gigi Nețoiu, fost șef al Universității Craiova.

Gică Popescu, candidat la șefia FRF, a primit 3 ani și o lună de închisoare cu executare

Tranzacții ilegale la transferuri de fotbaliști

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată, în 2 octombrie 2008, pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Neţoiu şi Cristian Borcea, în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

În rechizitoriul DNA sunt prezentate 12 transferuri ale unor fotbalişti români efectuate de la cluburile Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi către cluburi din străinătate, în perioada 1999-2005.

Este vorba despre transferurile jucătorilor Cristian Dulca – realizat în ianuarie 1999, de la clubul de fotbal Rapid Bucureşti la clubul sud-coreean Pohang Steelers, Iulian Arhire – de la clubul Oţelul Galaţi la Pohang Steelers, realizat în martie 1999, Cosmin Contra – de la Dinamo la Deportivo Alaves, realizat în iunie 1999, Ionel Ganea – de la clubul de fotbal Gloria Bistriţa la VfB Stuttgart, din iulie 1999, Paul Codrea – de la Dinamo Bucureşti (împrumutat la FC Argeş Dacia Piteşti) la Genoa Cricket and Spa din Italia, realizat în ianuarie 2001, Florin Cernat – din februarie 2001, de la Dinamo Bucureşti la Dinamo Kiev din Ucraina, Bogdan Mara – din iulie 2001, de la Dinamo Bucureşti la Deportivo Alaves, Nicolae Mitea – din august 2003, de la Dinamo la Ajax Amsterdam, Lucian Sânmărtean – din august 2003, de la Gloria Bistriţa la Panathinaikos Atena, Florin Bratu – din septembrie 2003, de la Rapid Bucureşti la Galatasaray Istanbul, Dan Alexa – de la Dinamo Bucureşti la Guoan Beijing, în Republica Populară Chineză, realizat în luna iunie 2004 şi Adrian Mihalcea – din iulie 2005, de la Dinamo Bucureşti, la Chunnam Dragons din Coreea de Sud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.