Inspectoratul Școlar Timiș, cu ochii pe profesori după rezultatele dezastruoase la simulările...

Inspectoratul Școlar Timiș, cu ochii pe profesori după rezultatele dezastruoase la simulările Evaluării Naționale și BAC-ului. Ce măsuri se vor lua

0
DISTRIBUIȚI

bacalaureat-03_resize-640x425

Rezultatele dezastruoase pe care elevii din județul Timiș le-au obținut la simularea “examenului maturității” și la Evaluarea Națională i-a pus pe gânduri pe inspectorii școlari, care au decis să ia măsuri urgente pentru remedierea situației.

Cornel Petroman, inspectorul școlar general al județului Timiș, este de părere că nu doar elevii sunt vinovați pentru rezultatele proaste, dar și profesorii și părinții. Dacă împotriva celor din urmă nu poate lua nicio măsură, ISJ Timiș a decis să îi supravegheze mai atent în timpul orelor pe profesorii care predau materiile pentru examenele din vară.

„Le-am recomandat directorilor, după simularea Evaluării Naționale, să fie mai atenți la ce fac profesorii în clasă.


Să îi urmărească, să vadă dacă sunt punctuali, dacă subiectele tratate la ore corespund cu programa școlară sau dacă elevii sunt evaluați ritmic atât scris, cât și oral”, a declarat Cornel Petroman.

De asemenea, elevii de clasa a VIII-a și a XII-a vor fi pregătiți suplimentar, și în afara orelor de curs, pentru cele două examene importante care îi așteaptă în această vară. „În această săptămână vom organiza ședințe cu directorii școlilor în care învață copiii care au obținut note sub cinci la simularea examenului de Bacalaureat. Este necesară o pregătire suplimentară a elevilor. Știm că învățarea este o muncă, și una nu prea plăcută, dar copiii trebuie să se aplece mai mult pe conținutul pe care îl au de asimilat. Trebuie mobilizați și părinții, pentru că elevul nu învață doar la școală, ci și acasă, în prezența lor”, a explicat Cornel Petroman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.