Maraton de teatru la Timișoara. Câte piese se vor juca în interval...

Maraton de teatru la Timișoara. Câte piese se vor juca în interval de 24 de ore

0
DISTRIBUIȚI

Teatrul Thespis - Verde 7

„Se manifestă oriunde există o societate omenească”, spune dramaturgul Brett Bailey în mesajul său adresat cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului, sărbătorită în fiecare an la 27 martie de comunitatea teatrală internaţională. Ziua Mondială e sărbătorită anual în 27 martie de comunitatea teatrală internaţională, artiști și public. Chiar dacă ziua a trecut, sărbătoarea continuă, astfel că iubitorii de teatru din Timișoara vor avea parte de un week-end plin de spectacole puse în scenă de Teatrul Thespis si  Auăleu.

Auăleu Teatru îi invită pe timișoreni la Scârț Loc Lejer unde va avea loc spectacolul „Dragă Elena”, pus în scenă vineri, sâmbătă și duminică de la ora 20.00. „Dragă Elena este pentru: corigenţi, repetenţi, exmatriculaţi, restanţieri, blatişti, visători, profesori, miserupişti, răzvrătiţi, marginalizaţi, aiuriţi, neajutoraţi, rătăciţi, săraci, neîndreptăţiţi, simplii mincinoşi, rebeli, inconştienţi, luminaţi, ipocriţi sau demagogi, leneşi, semizei, pofticioşi, orbi, paraziţi, inovatori, păcătoşi şi de asemenea pentru toţi cei neenumeraţi”, anunță organizatorii.

Teatrul Thespis a pregătit pentru publicul timișorean cea de-a XII-a ediție a festivalului maraton „24 DE ORE DE TEATRU” care sprijină candidatura oraşului Timişoara la titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021. Evenimentul începe vineri seara, la orele 24 şi termină după o noapte şi o zi, adică sâmbătă, după miezul nopţii. Spectacolele vor avea loc la Casa de Cultură a Studenţilor, pe strada pietonală Mărăşeşti şi în câteva spații cu specific cultural din urbe: Cuib D’Arte, Rost, curtea clubului Aethernativ şi barja de pe Bega a clubului D’arc.

„Pe lângă șase spectacole din repertoriul Thespis, vor fi prezente şi trupele de teatru „Podul” din Bucureşti, cu o variantă inedită a piesei „Scaunele” de Eugen Ionesco, „Gaudeamus” din Cluj cu „Norway.


Today” şi „Shakespeare, I love you!”, două one man/woman show-uri (Denis Stancsuy din Cluj şi Cristina Varga din Timişoara), ateliere cu spectatorii interesaţi, unul de introducere în actorie cu actriţa Mădălina Ghiţescu-Petre şi unul de jonglerii cu „Serious Road Trip”. Vor avea loc  și proiecţii de spectacole de teatru sau concerte. În afara spectacolelor care se desfăşoară la sediul Thespis din Casa Studenţilor, sâmbătă de la prânz, timişorenii sunt aşteptaţi pe strada pietonală Mărăşeşti, în faţa Sinagogii, unde, pe o scenă asigurată de Teatrul Naţional din Timişoara, se vor desfăşura 2 spectacole de teatru, un show de jonglerii şi un memorabil concert de muzică medievală, presărat cu momente de jonglerii, prezentat de „Peregrinii”, anunță Adrian Korek, coordonatorul Teatrului Thespis.

Accesul este gratuit la toate evenimentele, cadou oferit din partea Teatrului Thespis și Casei Studenților publicului său, cu ocazia sărbătoririi Zilei Mondiale a Teatrului.

Program „24 DE ORE DE TEATRU” 2014 la Thespis

Vineri, 28.03.2014 , ora 24 / Sâmbătă, 29.03.2014, ora 24

00.00 „7” (Prizonierul nr. 7) – Teatrul Thespis – studio Thespis

01.30 Măicuţa Maria Ignatius vă explică totul – Teatrul Thespis – studio Thespis

03.00 137 de elefanţi – Teatrul Thespis – studio Thespis

04.00 Proiecţii spectacole de teatru – sala CCS 103

09.00 Proiecţii desene animate – sala CCS 103

10.00 Atelier deschis de actorie – Mădălina Ghiţescu-Petre – sala CCS 103

12.00 Eppur si muove – Teatrul Thespis – Strada Pietonală Mărăşeşti (în faţa Sinagogii)

13.00 Show stradal cu jonglerii – Serious Road Trip – Strada Pietonală Mărăşeşti

13.30 Atelier de jonglerii – Serious Road Trip – Strada Pietonală Mărăşeşti

14.00 Concert muzică medievală – Peregrinii – Strada Pietonală Mărăşeşti

15.00 Norway. Today – Teatrul Gaudeamus Cluj-Napoca – Strada Pietonală Mărăşeşti

16.00 Hamletule – one man show Denis Stancsuy Cluj-Napoca – Curte Club Aethernativ

17.00 Paricidul – one woman show Cristina Varga Timişoara – Club Cuib d’Arte

18.00 Scaunele – Teatrul Podul Bucureşti – studio Thespis

20.00 Borş de fructe – Teatrul Thespis – studio Thespis

21.30 Iona – Teatrul Thespis – Barja D’arc pe Bega

23.00 Shakespeare, I love you! – Teatrul Gaudeamus Cluj-Napoca – Club Rost

24.00 Concert Cristian Săftescu & Friends – Club Rost

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.