Ce spune europarlamentarul UDMR Iuliu Winkler despre mutarea Coloanei Fidelității în Piața...

Ce spune europarlamentarul UDMR Iuliu Winkler despre mutarea Coloanei Fidelității în Piața Bălcescu

0
DISTRIBUIȚI

coloana fidelitatii timisoara expres

Surpriză în orașul de pe Bega. Nu greii UDMR sunt împotriva mutării Coloanei Fidelității din Cimitirul Eroilor în Piața Nicolae Bălcescu.

În urmă cu câteva săptămâni, șeful UDMR Timiș, Ferenc Halasz, anunța că dacă edilul șef Nicolae Robu nu renunță la ideea reamplasării monumentului, populația de etnie maghiară va ieși în stradă ca să protesteze.


Deloc impresonat de amenințările lu Halasz, Robu a declarat că își menține decizia și că monumentul va fi mutat.

Prezent astăzi la Timișoara pentru a vorbi despre mai multe subiecte privind activitatea sa în Parlamentul European, Iuliu Winkler, a spus că este pro-descentralizare și că nu își permite să dea indicații pe marginea acestui subiect.

Refuzând să spună dacă este pro sau contra mutării monumentului, Winkler a declarat că problema poate fi rezolvată printr-un dialog ca la carte și prin luarea în calcul a tuturor posibilităților existente, precum și a opiniilor exprimate. La finele lunii martie, fostul ministru Laszlo Borbely a fost la Timișoara unde a purtat o discuție cu primarul Nicolae Robu pe tema mutării Coloanei Fidelității.

Reprezentantul etniei maghiare a atenționat că “dacă monumentul va fi restaurat, înainte ca el să fie amplasat într-un loc public, ar fi necesar să i se atașeze o placă inscripționată cu un text care să explice, să clarifice mesajul acestei statui, și ar fi de asemenea necesar ca monumente timișorene importante pentru maghiari să fie, în sfârșit, restaurate și expuse în amplasamente demne de ele”.

Deși edilul șef a anunțat că Borbely e deacord cu ideea sa, UDMR-istul a infirmat spusele primarului printr-un comunicat de presă.

Foto: timisoaraexpress.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.