Kim Jong-un a inspectat trupele nord-coreene, într-un context tensionat privind un posibil...

Kim Jong-un a inspectat trupele nord-coreene, într-un context tensionat privind un posibil nou test nuclear

0
DISTRIBUIȚI

racheta_coreea_de_nord_01_fcefc70f1d

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a inspectat mai multe instalaţii militare şi a prezidat o reuniune a unor oficiali de rang înalt din cadrul forţelor armate, a anunţat duminică presa de stat, în contextul unor temeri cu privire la efectuarea unui nou test nuclear.

După ce a asistat la diverse manevre, în ultimele zile, Kim Jong-un a condus o reuniune lărgită a Comisiei Centrale Militare a Partidului Muncitorilor, potrivit agenţiei KCNA.

Aceasta a discutat despre mijloacele „câştigării victoriei (…) în confruntarea cu Statele Unite” şi despre „puncte organizatorice”, a precizat KCNA, sugerând schimbări în funcţii.

Agenţia a prezentat sâmbătă declaraţii ale lui Kim Jong-un, care a îndemnat trupele să se pregătească pentru „un conflict iminent cu Statele Unite”.

Imagini prin satelit au relevat că Phenianul ar putea să pregătească al patrulea test nuclear, în pofida sancţiunilor internaţionale dure.

Aceste imagini noi surprind o intensificare a deplasărilor unor vehicule, dar şi de material, în apropierea instalaţiei de la Punggye-ri, în care Coreea de Nord efectuează teste.

În fotografii par să fie surprinse vehicule de comandament şi comunicaţie, potrivit Institutului Statele Unite-Coreea din cadrul Universităţii John Hopkins.

Într-o vizită la Seul, în cadrul unui turneu în Asia, preşedintele american Barack Obama a catalogat sâmbătă Coreea de Nord drept un stat „paria” slab, a cărei frontieră puternic militarizată cu Coreea de Sud „marchează limita libertăţii”.

Coreea de Nord a efectuat până în prezent trei teste nucleare – în octombrie 2006, mai 2009 şi februarie 2013.


Aceste teste sunt interzise de către ONU, iar ele au condus, de fiecare dată, la înăsprirea sancţiunilor internaţionale impuse Phenianului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.