Olimpiada elevilor speciali, la Timișoara. Ce rezultate deosebite au obținut copiii cu...

Olimpiada elevilor speciali, la Timișoara. Ce rezultate deosebite au obținut copiii cu deficiențe de vedere

0
DISTRIBUIȚI

securedownload

Aproximativ o sută de elevi din cele șapte centre speciale pentru copiii cu deficiențe de vedere din România au participat, la Timișoara, la olimpiada națională organizată special pentru ei. Copiii au obținut rezultate excepționale la probele pe care le-au susținut, și anume Limba și Literatura Română, Matematică, Istorie, Informatică, Limba Engleză și citire rapidă Braille.

Printre copiii nevăzători sau cu deficiențe de vedere s-a numărat și Andreea Crețu, elevă în clasa a X-a la Liceul Teoretic “Iris” din Timișoara, care a câștigat locul doi la ultima probă a concursului.


Fata povestește că nu i-a fost greu să citească repede în Braille, și asta pentru că îi place să citească romane, cărora nici nu le mai știe numărul. Andreea nu s-a născut așa, dar din cauza unui accident groaznic petrecut la vârsta de un an, când a căzut de pe bicicletă și s-a lovit la ochi, au început problemele. “Părinții nu au observat că m-am lovit și m-au dus prea târziu la doctor. După incident am purtat ochelari, doar că doctorii mi-au dat ochelari prea slabi și de la vârsta de patru ani și jumătate nu mai văd deloc”, ne spune Andreea. Fata este una dintre cele mai bune eleve din liceu, cu o medie generală peste 9 și visează să devină actriță sau kinetoterapeut.

Un alt elev premiant este Cătălin Muș, elev în clasa a VIII-a tot la Liceul Teoretic “Iris” din Timișoara. Băiatul este primul din țară la Matematică și își dorește să ajungă avocat sau judecător. “Îmi place să fac exerciții, învăț aproape de la începutul anului, mai ales că în acest an voi susține și Evaluarea Națională, dar nu am emoții. Vreau să intru la un liceu bun și să fac o carieră”, povestește Cătălin Muș.

În total, s-au acordat peste 30 de premii și mențiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.