REVOLTĂTOR Pianul No.1270, monumentala operă de artă a sculptorului Ștefan Călărășanu, DECOR...

REVOLTĂTOR Pianul No.1270, monumentala operă de artă a sculptorului Ștefan Călărășanu, DECOR pentru designerul kitsch Adrian Haiduc și o tânără dezbrăcată UPDATE Reacția HALUCINANTĂ a protagoniștilor

8
DISTRIBUIȚI

Screen Shot 2014-04-14 at 14.37.39

Compoziția monumentală a sculptorului Ștefan Călărășanu, Pianul No.1270, expusă la Filarmonica Banatul din Timișoara a jucat rolul unui „pat matrimonial” pentru doi tineri din Timișoara. Este vorba despre o fotografie în care apar doi protagoniști, iar unul dintre ei este așezat pur și simplu pe pian.

Tânărul este întins pe spate, cu mâinile la ceafă, și își proptește piciorul pe opera de artă. Domnișoara, pictată haotic din cap până în picioare apare topless. Mai mult, tinerii și-au făcut loc pe pian și au luat suportul de portativ pentru ca fotografia să poată fi realizată ”ca la carte”. Protagoniștii sunt designerul de bijuterii Adrian Haiduc și unul din modelele sale. El a postat imaginea realizată de fotograful Mihai Toth pe Facebook cu mesajul ”That*s what i call relaxing” ( n.r. Asta  numesc eu relaxare) și a strâns până acum aproape 40 de ”like-uri”.

journey1B

Ioan Coriolan Gârboni, directorul  Filarmonicii de Stat Banatul din Timișoara, a declarat că nu știe când s-a întâmplat acest lucru și că nimeni nu a cerut aprobare pentru a se fotografia cu opera de artă.


”Nu știu nimic. Am aflat de fotografie, dar ce să fac? Sunt mii de oameni care intră în Filarmonică și sunt tot felul de spectacole. Nu am ce să comentez. Dacă atâta îi duce mintea, ce să fac? Nu știu, habar nu am. Nici nu am văzut fotografia”, a declarat pentru PRESSALERT. RO acesta.

Am cerut explicații și fotografului Mihai Toth, dar acesta a refuzat să comenteze pe motiv că nu are importanță nici momentul când a realizat fotografia, nici contextul. ”Eu în momentul de față nu pot să comentez pe partea aceasta. La momentul respectiv am fost contactat ca fotograf. Nu are legătură de cine am fost contactat, dacă am fost contactat, de ce am fost contactat. În acel moment s-a făcut, totul a fost bine, mă gândesc că a fost și în regulă. În momentul de față nu pot să comentez”, a declarat Mihai Toth, autorul fotografiei.

Piano No. 1270  fost expus de mai multe ori în țară și în străinătate și este realizat din placă de fontă bronzată, piese modelate din bonz, piese din sticlă suflată  realizate de un alt artist celebru, Ioan Nemțoi, și o oglindă de semicristal. În 2012 compoziția a fst evaluată la un sfert de milion de euro, dar valoarea ei crește pe zi ce trece.

Până la această oră Adrian Haiduc nu a putut fi contactat din cauza diferenței de fus orar, el aflându-se, la studii, în Statele Unite ale Americii.

 UPDATE Adrian Haiduc spune că știa de valoarea pianului și că fotografiile nu sunt realizate acum, ci mai demult. La restul întrebărilor a refuzat să răspundă. ”Am vorbit cu PR-ii, nu declar nimic, pentru moment, pe tema subiectului pianul”, ne-a transmis Adrian Haiduc într-un mesaj scris.

Ceva mai comunictivă, însă, a fost partenera de pictorial a lui haiduc. Modelul Cristina Roman ne-a spus: ”Da, am avut aprobare, nu au fost făcute mai multe fotografii. Ideea cu filarmonica a fost doar pentru décor. Pozele fac parte din colecția Be my chocolate din 2012” (n.r. 2011, conform referințelor găsite pe internet). Am întrebat-o pe tânăra de 25 de ani, din București, cunoscută în lumea mondenă drept ”sosia Adelinei Pestrițu” cât de cunoscută e în lumea modellingului, dacă a apărut în reviste notabile etc. Replica a fost la obiect. ”Păi, nush, voi nu știți sau nu căutați pe google? Normal că sunt. Eu apar de patru ani la tv. Am câștigat Miss Hostess România în 2010”, a declarat modelul Cristina Roman. ( Georgeta Petrovici)

8 COMENTARII

  1. „un sfert de milion de euro” – cu tot respectul pentru domnul Călărășanu, toate lucrarile lui impreuna nu valoreaza atata si el stie si este confortabil cu acest aspect, asa ca va propun sa nu mai mancati cacat si sa va prefaceti ca are gust de diplomat.

    • Călărășanu e mort, așa că remarca dvs. e deplasată. Iar Filarmonica nu e piața 700, ci o instituție susținută din bani publici, iar pentru faze din astea cineva ar trebui să fie răspunzător. Să înțelegem că dacă intră mii de oameni în Filarmonică ei pot face ce vor cu exponatele, mobilierul, instrumentele, etc?

    • daca taceai, filozof ramineai ! ai ratat un moment imens de a parea intelectual, tacand ! dar vorba aia, „prostul nu e prost destul, daca nu e si fudul” !

    • flo draga,
      da’ bine ca no dat poza aia in care o ardea (sau ii dedea l*imbe!) pi vopsita direct pi pian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.