Sprijin pentru copiii și tinerii victime ale traficului de persoane. Prin ce...

Sprijin pentru copiii și tinerii victime ale traficului de persoane. Prin ce clipe groaznice a trecut o fetiță de doar 12 ani

0
DISTRIBUIȚI

646x4041-640x400

Peste 2.200 de copii și tineri, victime ale traficului de ființe umane, au primit în ultimii 13 ani un ajutor neașteptat din partea unei asociații din Timișoara. Odată scoase din mâinile traficanților din întreaga lume, victimele primesc sprijin, mai ales psihologic, din partea unei “armate” de specialiști, asistenți, sociali, medici sau psihologi.

Mariana Petersel, președinta Asociației Generație Tânără, povestește că, anual, sunt readuși copii și tineri traficați din nu mai puțin de 120 de țări din întreaga lume la Timișoara. Aici, aceștia sunt incluși într-un amplu program de reintegrare, iar o bună parte din ei chiar reușesc să ducă o viață normală, să termine o facultate și să își găsească un loc de muncă.

“Este o muncă de 24 de ore din 24, pentru că lucrăm cu ființe traumatizate din cauza experiențelor prin care au trecut. Toate cazurile sunt grave, de aceea este nevoie să facem recuperare care este foarte grea”, explică Mariana Petersel.

Unul dintre cazurile care i-au șocat pe cei care lucrează cu victimele traficului de ființe umane este cel al unei fetițe de doar 12 ani, care a fost luată de lângă părinți, ținută închisă într-o casă, iar apoi învățată să se prostitueze pe stradă, în Italia și Ungaria.


“Fetița a ajuns la noi la vârsta de aproape 15 ani, un copil traumatizat, distrus, cu abuz de droguri și de alcool, pentru ca să poată rezista acestei vieți absolute inumane”, povestește președinta Asociației Generațiw Tânără.

Voluntarii din cadrul asociației nu doar că salvează victimele traficului de ființe umane, dar trebuie să ducă și o luptă continuă pentru a schimba legislația. Și asta pentru că statul consideră că persoanele traficate au nevoie de doar zece zile de suport psihologic pentru a-și reveni, dar în realitate perioada de recuperare este una lungă și foarte grea.

“Am ajutat peste 2.200 de copii și tineri traficați puși să se prostitueze, să cerșească, să muncească la negru sau chiar victime ale traficului de persoane. Avem un caz al unui tânăr care a fost internat într-un centru de plasament căruia i s-a prelevat o parte din ficat, băiatul fiind descoperit în altă țară. A acceptat acest transplant pentru că a sperat că va primi foarte mulți bani cu care să-și cumpere o casă, lucru care nu s-a întâmplat”, mai povestește Mariana Petersel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.