EXCLUSIV Falimentara Colterm a finanţat cu bani publici proiectul pilot al unei...

EXCLUSIV Falimentara Colterm a finanţat cu bani publici proiectul pilot al unei firme private. Vezi conexiunile şi explicația fostului director Pampu, dată la PRESSALERT LIVE

2
DISTRIBUIȚI

petrica pampu 3

Deși are datorii de milioane de euro la furnizori, SC Colterm SA a dat bani , printr-o hotărâre aprobată de consiliul de administrație al societății, unei firme private care mai avea nevoie de niște fonduri pentru un proiect pilot pentru care exista finanțare europenă. Dezvăluirea a fost făcută, în această seară, la PRESSALERT LIVE de Dragoș Boța, în emisiunea în care a fost prezent Petrică Pampu, cel care, ieri, a fost demis de  la conducerea societăţii de termoficare a Timişoarei. În emisiune a fost prezentat, în premieră, documentul justificativ, semnat de directorul de producție, Ioan Samuilă, care a fost aprobat de consiliul de administraţie al Colterm. Anul trecut, în luna august, s-a solicitat și s-a aprobat ca  intrarea Colterm într-un parteneriat cu firma Energosophia, reprezentată prin conf.univ. Traian Zamfir( de la Politehnica Timişoara, n.a.) care a înregistrat la OSIM centrala salară termo- electrică cu lentile. Conform referatului „noua tehnologie se bazează pe procedeul colectării-concentrării radiaţiei solare prin lentile Fresnel”.

Firma a accesat un proiect european pentru realizarea unei instalații pilot, dar nu a avut toți banii. Așa că „la recomandarae conducerii  Universităţii Politehnica, a conducerii Primăriei Timişoara, firma Energosophia propune ca această tehnologie să fie utilizată pentru prima oară în Europa la SC Colterm SA. Pentru aceasta SC Colterm SA urmează să vireze în baza unui contract suna de 66.750 lei.  În schimbul acestei sume, Colterm devine coproprietar cu 50% al licenţei de fabricaţie şi proprietar al 50% din seria zero (10 buc.


panouri)”, se arată în documentul aprobat de consiliul de administraţie al Colterm.

Când a fost întrebat de ce o societate de stat, cu datorii enorme, a dat bani unei firme private pentru a-şi realiza proiectul, fără niciun fel de procedură legală de achiziţie şi fără a exista vreo garanţie că va şi funcţiona, Petrică Pampu a declarat „de unde știți că s-au aruncat banii? Acest proiect funcționează în lume, doar în Europa nu se utilizează această tehnologie. Asiaticii îl folosesc la scară largă. Nu ştiu dacă scrie în document asta. Ideea este aceeași peste tot, doar că diferă procedeul de obținere a energiei termice. de aceea, mă gândesc, a și reușit să înregistreze această invenție.  Am dat bani pentru că noi credem în această invenție. Facem parte din acest proiect. Jumătate din aceste lentile, ce ar urma să fie puse pe blocuri, vin în proprietatea Colterm, și am avea dreptul de a le dezvolta mai departe. Se prevede în clauzele contractului că în cazul în care invenția nu funcționează, firma ne dă banii înapoi. Este normal să se întâmple așa. Credeți că am dat banii și omul ăsta a făcut doar o experiență?”.

Întrebat cine din Primăria Timişoara a dat indicaţia ca să dea Coltermul bani, aşa cum se susţine în documentul prezentat consiliului de administraţie, Petrică Pampu a dat din colţ în colţ „din câte îmi aduc aminte, domnul Zamfir a venit direct  la societate și mi-a prezentat proiectul.  Nu-mi aduc aminte la recomandarea cui din primărie. Poate că nu-mi aduc aminte. Mi-a prezentat proiectul și l-am analizat. Și dumneavoastră dacă credeți în ceva, poate ați investi. La un moment dat în viață, omul își asumă niște riscuri, care poate să aducă profit. Nu am făcut-o pentru mine, s-a făcut pentru societate. Știți că avem probleme în ceea ce privește apa caldă, aceste lentile nu au nevoie de foarte mult spațiu și soare. Deocamdată, nu am discutat să le dăm un teren, cred că firma are deja un teren al ei în Parcul Industrial. Nu am primit comenzi de la Primăria Timișoara. Nu au fost astfel de probleme”.

2 COMENTARII

  1. „a fost prezent Petrică Pampu, cel care până ieri a fost demis de la conducerea societăţii de termoficare a Timişoarei”

    un alt articol praf si pulbere scris de minunata jurnalista Mit. Cat o mai tineti in PressAlert?!?

  2. ACEST MENEGER DE LA SC.COLTERM .SA IN PERIOADA MANDATULUI SAU CA MENEGER VA ADUC LA CUNOSTINTA A PRACTICAT ABUZURI,AMENINTARI ASUPRA ANGAJATILOR CU DISPONIBILIZAREA CELOR DIN SINDICATUL EXPLOATARE CET CENTRU IN 2013 PANA LA FAPT….AU FOST IMPLICATI SI SUBALTERNI ,BINENTELES LA COMANDA LUI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.