Festivalul francofon de improvizație teatrală la Timișoara. Cine sunt protagoniștii

Festivalul francofon de improvizație teatrală la Timișoara. Cine sunt protagoniștii

0
DISTRIBUIȚI

FIFITUT

Casa de Cultură a Studenţilor din Timişoara va găzdui, în perioada 5-8 mai, un festival unic în Europa: festivalul francofon de improvizaţie teatrală universitară din Timişoara – FIFITUT, care, timp de patru zile, va oferi spectatorilor ocazia de a descoperi limba franceză într-un alt context, într-o suită de improvizaţii amuzante ale  unor protagonişti din România, şi alte ţări.


Proiectul reuneşte trupe de teatru ale centrelor universitare din Bucureşti, Braşov, Iaşi, Craiova, Sibiu şi, desigur, Timişoara, precum şi trupe de teatru din Franţa, Ungaria şi Serbia. La festival vor participa 40 de actori, dintre care 16 sunt din străinătate şi, în premieră, vor fi prezentate improvizaţii teatrale în limba română.

După deschiderea oficială a festivalului şi prezentarea trupelor, luni la ora 17,30, pe scena casei de cultură va fi prezentă trupa de teatru francofon de la universitatea din Belgrad, urmată de improvizaţia oferită de trupa Mosaïque des Sens din Toulouse şi de echipa mixtă francofonă. În următoarele două zile sunt programate meciuri de improvizaţie în limba română, precum şi altele în limba franceză ale trupelor din România iar în ultima zi va avea loc meciul de improvizaţie Szeged vs. Belgrad, care va fi urmat de finala festivalului FIFITUT 2014. Accesul la festival este gratuit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.