Medicamentele compensate, subiect de controversă la PRESSALERT LIVE, între Florin Bîrsășteanu și...

Medicamentele compensate, subiect de controversă la PRESSALERT LIVE, între Florin Bîrsășteanu și Ciprian Mihok VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

birsasteanu si mihok 2

Problema medicamentelor compensate este una spinoasă pentru români, și s-a dovedit a fi la fel și pentru cei doi candidați pentru funcția de deputat Colegiul 3 Timișoara, țărănistul Ciprian Mihok și peseditul Florin Bîrsășteanu, invitați în studioul HDV pentru emisiunea Pressalert LIVE. În timp ce proaspătul director al Spitalului Județean Timișoara consideră că bolnavii au de suferit deoarece medicamentele în România sunt foarte scumpe, președintele Patronatului Farmaceutic Banat a explicat că problema e tocmai prețul prea mic al medicamentelor.

Ciprian Mihok a povestit că a întâlnit multe cazuri de bolnavi care nu se mai puteau trata cu medicamente compensate. ”Este necesară o armonizare a medicamentelor omologate în Europa cu cele din România, dacă tratamentul e același în Franța și Germania de ce nu se poate și în România?”, s-a întrebat Mihok la Pressalert Live.

Florin Bîrsășteanu a răspuns făcând referire la mafia din industria farmaceutică, dar și la faptul că guvernarea liberală a blocat o listă actualizată de medicamente compensate.


”Ministrul liberal nu a promovat această listă stând doi la guvernare. Este o luptă imensă pentru companiile farmaceutice să se includă pe acea listă. Companiile fac demersurile legale și ilegale să își introducă medicamentele pe lista celor compensate. Un medicament inclus e parțial vândut deja, mai rămâne să convingi câțiva medici să îl prescrie”, a declat Bîrsășteanu, care a punctat că medicamentele din România sunt prea scumpe.

Președintele Patronatului Farmaceutic Banat l-a contrazis pe Bîrsășteanu, căruia i-a tras atenția că nu prețul mare al medicamentelor e problema, ci tocmai faptul că medicamentele din România se duc la export, iar pentru pacienții din țară nu mai rămâne nimic. Din nou, vina a fost aruncată asupra unui fost ministru. ”Ambiția ministrului Nicolaescu de avea cele mai ieftine medicamente din Europa a dus la această situație. Astfel s-a născut o nouă clasă de băieți de băieți deștepti. Știți că s-a depus un memoriu cu lista băieților deștepți la Camera Deputaților, acești băieți nu degeaba importă medicamente în Germania și Franța, pentru că produsele lor sunt cele mai ieftine de pe piață. Astfel, se exportă medicamentele, iar pacienții nu acces la ele”, a explicat Ciprian Mihok.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.