Robu, degeaba 80% din gură

Robu, degeaba 80% din gură

4
DISTRIBUIȚI

dragos bota (3)

Degeaba a umplut liberalul şef Nicolae Robu toate intersecţiile şi toate zidurile cu faţa sa. Alături de candidaţii la europarlamentare sau la deputăţie. Scorul dezastruos obţinut de liberali în oraşul declarat fief, în care primarul se laudă pe unde poate că are 80% din încrederea alegătorilor, este cea mai rece radiografie a politicii duse de Robu. Atât în interiorul partidului, cât şi în afara lui. Pentru că preşedintele organizaţiei Timişoara, pupilul su de la primărie, Dan Diaconu, a fost impus de el. Rezultatul de sub 13% de pe municipiu nu se poate traduce decât printr-un singur cuvânt – catastrofă. Care ar trebui asumată de amândoi, dar în primul rând de cel care se declară lider.

Cum în fotbal, meciurile se joacă pe goluri (apropo de primul eşec răsunător al lui Robu cu proiectul ACS Poli), în alegeri singurul lucru care contează la final sunt voturile băgate în urnă pentru fiecare partid.


Restul sunt subiecte de teorii la bere. S-a dovedit încă o dată, că, pe fondul absenteismului, câştigă cine are o mai bună organizare de partid. A încerca să aduni nişte scoruri ca să dovedeşti că pesediştii sunt de fapt slabi chiar dacă te-au bătut de te ascultă cu urechea nu este decât o dovadă de infantilism politic. Pentru că, de exemplu, în cazul lui Mircea Diaconu, care în Timişoara, fără afişe, fără reclame, a luat aproape cât PNL, voturile nu au venit numai de la cei care au votat cu PNL sau care au opţiuni de dreapta. Iar să faci pe Mafalda politică şi să previzionezi, astăzi, că la prezidenţiale va fi prezenţă de 64% este ca şi când îţi greblezi pletele grizonate cu căneală şi te dai tânăr fecior.

Fotografia momentului este una dezastruoasă pentru PNL, iar cea mai bună dovadă este că în secţia unde a votat Robu, pesedistul Bârsăşteanu a luat aproape dublu decât candidatul liberal. Oricât fum încearcă să producă Nicolae Robu pentru a acoperi catastrofa, un lucru este sigur până şi pentru cei mai apropiaţi oameni ai săi din primărie – nu este, sub nicio formă, Gheorghe Ciuhandu, care a fost ani de zile locomotivă pentru partidul cadavru PNŢCD.

4 COMENTARII

  1. Un pupincurist din pnl angajat de robu sa ii combata pe cei care isi permit sa-l critice. EL e sefu meu.

    Un cacat de articol. Tot ce stie acest jurnalist sa faca este sa critice in orice moment persoana lui Robu si administratia Robu. Si cand a invitat-o pe directoarea teatrului national sa vorbeasca despre emblematicul festival FEST-FDR prioritatea numaru unu era critica adusa la adresa actualei administratii. Hai sa incercam sa facem o analiza obiectiva (cu plusuri si minusuri) a activitatii din ultimii 2 ani, in loc sa-l incoronam pe Ciuhandu al carui merit principal este acela de a fi vandut orasul clanurilor de tigani. Locomotiva furturilor si nelegiuirilor din primarie.

  2. dom’ bota !
    aveti dreptate. pe robu il intereseaza numa pletele si caneala sa nu se vada ca are acus 60 de cotolani. papagal batran. cred ca are si probleme cu prostata ca mere des la wice si ese din sedinte se face pishu. vai de mama lui. varsandan de la teatru german se lauda c-o trimite saptamanal pe piruchiera sa-i caniasca si sa-i pune extensii di per.

  3. Cu plusurille si minusurile sale, fostul primar Ciuhandu a fost ales si apoi reales pentru ca se manifesta si – in limita posibilului – chiar actiona in interesul oamenilor. Poate ar trebui sa ne amintim decenta cu care si-a sustinut o candidatura lipsita de sanse la presedentia tarii, pentru a ajuta partidul sau si a oferi o anumita vizibilitate orasului. Oricum numarul de mandate obtinut arata ca cei care l-au apreciat au fost mai multi decat contestatarii sai. Actualul primar a fost ales in climatul anului 2012 – cand ar fi fost ales probabil si Frankenstein, daca ar fi fost propus de USL – dar din nenorocire acesta si-a inchipuit ca alegerea sa a fost motivata in exclusivitate de calitatile lui „exceptionale”. Probabil asa se poate explica comportamentul sau dictatorial si faptul ca are impresia ca el si numai el are intotdeauna dreptate, iar ideile sale trebuie intotdeauna aplicate – si cum altfel, decat IN FORTA! (si fara minte). La cate am avut de indurat locuitorii in urma „initiativelor” sale fara cap, aparitia sa obositoare – si costisitoare – alaturi de candidati pe afisele care au impanzit orasul a avut efectul contrar, dezgustandu-i pe multi votanti liberali. Din pacate, nici atitudinea in urma rezultatelor slabe nu este una de bun simt: in loc sa incerce sa identifice in mod onest cauzele infrangerii, de care oricum este responsabil prin rolul politic conducator avut, inclusiv sa vada faptul ca oamenii, satui de experimentele lui urbanistice, l-au taxat la vot (pe el, cel nelipsit de pe toate afisele), a dat comunicate in nota suficientei obisnuite, de genul: noi (a se citi „eu, primarul”) am facut „ce trebuia”, dar… altii … oameni rai din lumea rea… nu ne inteleg, se lasa intoxicati, mai ales la sat si alte poncifuri. Si uite asa a ajuns PSD ( care este alaturi de primar in majoritatea absurditatilor sale, daca nu cumva o fi chiar la originea unora dintre ele, dar reprezentantii PSD stiu sa stea mai retrasi) sa isi sarbatoreasca victoria in oras. Cineva cere sa vedem si „plusurile” din activitatea actualului primar. Probabil ca acestea exista, dar in noianul de decizii cel putin discutabile luate pe ton autoritatar si chiar jignitor la adresa celor ce sunt de alta parere, aceste „plusuri” sunt „prea putin, prea tarziu” si in orice caz „prea scump” – dar gravitatea acestui ultim aspect nu va fi evidenta decat dupa ce organele financiare de control isi vor intocmi rapoartele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.