A început Evaluarea Națională 2014. Vezi ce subiecte s-au dat astăzi la...

A început Evaluarea Națională 2014. Vezi ce subiecte s-au dat astăzi la Limba Română și care sunt baremele de corectare GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

 

evaluare 2014 loga (2)

Mari emoții pentru 4.808 elevi de clasa a VIII-a din județul Timiș care s-au înscris la cel mai important examen din viața lor, Evaluarea Națională. În această dimineață, la ora 09.00, elevii au primit subiectele de la prima probă a examenului, cea la Limba și Literatura Română. “Elevii vor susține Evaluarea Națională în 47 de centre de examen și șapte centre de evaluare a lucrărilor”, ne-a explicat Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș.

Elevii pot avea asupra lor în sălile de examen doar instrumente de scris, cu pastă albastră, și actul de identitate, accesul cu telefoanele mobile fiind interzis. Candidații au la dispoziție două ore să rezolve subiectele primite, dar chiar dacă au terminat mai repede, nu pot părăsi sala decât după ce a trecut o oră de la primirea subiectelor.

Ministerul Educației Naționale a publicat o serie de modele de subiecte care ar putea să le pice în această dimineață elevilor de clasa a VIII-a, care pot fi consultate AICI, plus baremul de corectare la proba scrisă la Limba și Literatura Română, care este disponibil AICI.

Calendar Evaluarea Națională 2014:

– 23 iunie 2014 Limba şi literatura română – probă scrisă

– 24 iunie 2014 Limba şi literatura maternă – probă scrisă

– 25 iunie 2014 Matematica – probă scrisă

– 27 iunie 2014 Afişarea rezultatelor (până la ora 16)

– 27 iunie 2014 Depunerea contestaţiilor (orele 16 – 20)

– 28 iunie-30 iunie 2014 Rezolvarea contestaţiilor

– 1 iulie 2014 Afişarea rezultatelor finale după contestaţii.

UPDATE La primul subiect, elevii au primit un text la prima vedere – Rânduri pentru Anul Nou“, de Ion Minulescu, pe baza căruia au avut de rezolvat mai multe cerinţe care vizau cunoştinţele de vocabular şi teorie literară. Punctul al doilea presupune analiza unui text jurnalistic.

Iată subiectele primite de elevii de clasa a VIII-a:

subiecte 1 subiecte 2

 

Majoritatea elevilor s-au plâns de subiecte dificile, mai dificile de cât se așteptau.


„Au fost subiecte peste medie, ca dificultate, însă am învățat, mă aștept să iau peste 9”, a spus una dintre elevele care a susținut examenul la Colegiul Național „C. D. Loga”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.