Ioan Băla, directorul Penitenciarului Timișoara, la PRESSALERT LIVE: „În cazul pedofililor, intenția...

Ioan Băla, directorul Penitenciarului Timișoara, la PRESSALERT LIVE: „În cazul pedofililor, intenția de a recidiva este aproape unanimă” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

ioan bala la pressalert live 1

Una dintre marile probleme nerezolvate a sistemului judiciar românesc este cea a pedofililor, temă despre a vorbit și Ioan Băla, șeful Penitenciarului Timișoara, în studioul HDV, la PRESSALERT LIVE. Chestorul a admis că pedofili au tendința de a recidiva în aproape 100% dintre cazuri, și consideră că singura soluție ar fi suplimentarea numărului de psihologi din unitățile de detenție.

Băla a explicat că la Timișoara toți deținuții au parte de consiliere, iar pedofilii sunt plasați din oficiu în celule separate, pentru a fi protejați de agresiunile altor deținuți. ”Deținuții sunt consiliați, dar insuficient.


Cum pot doi psihologi consilia eficient 200 de oameni? E o chestiune care excede sistemul judiciar și chiar cel punitiv, ține de sistemul de protecție socială, chiar de cel sanitar”, a explicat Băla.

În ceea ce îi privește pe recidiviști, chestorul își bazează afirmațiile pe baza literaturii de specialitate. ”Claustrarea nu e suficientă, nu garantează că după eliberare, lucrurile se vor schimba. În literatura de specialitate se arată că în cazul pedofililor, intenția de a recidiva este aproape unanimă”, a completat șeful de la ”Popa Șapcă”.

Un ultim exemplu în acest sens, din păcate petrecut la Timișoara, a fost al bărbatului care a vrut să violeze fetița de numai doi ani a concubinei sale. În trecut, pedofilul și-a violat în repetate rânduri propria fiică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.