SCANDAL diplomatic fără precedent cu Palestina, iscat de primarul Timișoarei, Nicolae Robu....

SCANDAL diplomatic fără precedent cu Palestina, iscat de primarul Timișoarei, Nicolae Robu. Cum a șocat o delegație de ambasadori și ce critici i-au adus aceștia

7
DISTRIBUIȚI

Ambasador Palestina Timisoara 056

Scandal diplomatic la Timișoara. Trei ambasadori s-au declarat profund jigniți de primarul Nicolae Robu care a lipsit de la întâlnirea stabilită cu aceștia, încă de acum două săptămâni. Înlocuitorul lui nu a fost capabil nici măcar să prezinte scuze.

O vizită diplomatică are numite rigori și etichete care se respectă în toate țările. De ieri, la Timișoara se află trei ambasadori  – ES Ahmad Bader Aquel, ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Statului Palestina, ES Omer Ahmed Karim Berzinji,  ambasadorul Republicii Irak în Români, respectiv ES Mubarak Mohammed Alsuhaijan, ambasadorul Statului Kuwait în România, care au venit însoțiți de secretarul I al Ambasadei Regatului Haşemit al Iordaniei în România, Tharwa Lanaimat.

După întâlnirea cu prefectul, diplomații au avut parte de o dimineață de miercuri halucinantă.


”Am ajuns la Primărie la ora stabilită, 10,30. Portarul nu știa de venirea noastră, nu ne aștepta nimeni, așa cum cere eticheta. am fost conduși de portar într-o sală la Primărie, unde nu era nimic pregătit, conform rigorii. Acolo am fost lăsați singuri, să așteptăm”, povestește omul de afaceri Rimawi Munir, care a însoțit delegația diplomatică. Abia peste 10 minute a apărut viceprimarul Dan Diaconu.

”Omul acesta nu știa cine sunt ambasadorii, nu știa ce are de făcut. A citit  câteva minute, stângaci, de pe o foaie generalități despre Timișoara, nu a prezentat scuzele primarului”, a mai spus Rimawi. Exasperați de lipsa de etichetă și proasta primire, ambasadorii s-au ridicat, revoltați și au părăsit primăria, supărați pe întreaga situație. Ei s-au declarat extrem de jgniți de primirea neprotocolară și de faptul că au fost tratați necorespunzător. ”Primarul Timișoarei nu este un om serios. Ceea ce a făcut e incalificabil, având în vedere că vizita a fost aranjată acum două săptămâni. Așa ceva nu se face. El ar trebui să știe că este pus să conducă un oraș, să fie în serviciul oamenilor, nu să facă politică”, a declarat pentru PRESSALERT.ro ES  Ahmad Bader Aquel, ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Statului Palestina, cu referire la faptul că edilul timișorean a lipsit de la întâlnire pentru a participa la congresul PNL la București.

7 COMENTARII

 1. Desi d.p.d.v. diplomatic e un gest gresit, totusi nu e prea recomandabila apropierea de investitorii arabi. Cei care au lucrat cu arabii nu se poate sa nu fi observat ca sunt foarte perversi si parsivi, si le merge foarte bine in economia asta oportunista care cere un caracter marsav, cu profit cu orice pret. Abia, abia ii mai stapanim pe investitorii nostrii europeni sa nu ne mai exploateze in ultimul hal; la investitorii arabi nu te poti astepta nici atat la o viata buna pentru angajatul roman. Evident nu toti arabii sunt asa, insa majoritatea sunt, iar din pacate majoritatile inclina balantele.

 2. Penibil si grotesc…Daca asta poate fi numit primar al Timisoarei….atunci cred ca ne putem muta linistiti in Kenya. Din ce cotloane au iesit aceste nulitati care POLUEAZA politica romaneasca,cred ca nu stie nimeni. Unde sunt oamenii de cultura si intelectualii Timisoarei ? Au ramas sa ne reprezinte niste specimene penibile.

 3. acum doua saptamani nu exista statul Palestina,dupa cum stiti nu toate statele recunosc asazisul stat palestinian,de ce ar fi stat Robu de vorba cu arabetii,ei sunt marii investitori ai Timisoarei dar pe (fasia Gaza;Brancoveanu),nu vedeti unde pune tiganul si arabul mana se lasa cu evaziune si tepe contra Romaniei,pe care evident tot prostanacul de roman trebuie sa le plateasca,asa ca sa mearga acolo de unde au venit acesti nisipari…

 4. DESPRE CE VORBIM ?

  Timisoareni ….de ETICHETA nu ati auzit?
  NU conteaza cine vine in vizita… trebuie respectata eticheta fie ca ne plac sau nu alte popuare. Unde naiba ati lasat RESPECTUL?
  Atata timp cat toata primaria are angajati pe pile cum plm sa gasesti unu cu scoala sa stie cum sa se comporte.

 5. Sunteti total inconstienti multi dintre cei care comentati aici…Oriunde in LUME aceasta delegatie ar fi fost primita cu ONORURI si cu protocolul de rigoare pentru reprezentanti ai unor state….POATE NU ati citit totul ( ca de obicei ) erau mai multi AMBASADORI in aceasta delegati…DIN NOU ROMANIA s-a facut de RUSINEA LUMII INTREGI….aveti niste edili de TOATA PLEAZNA…va fac de ras in toata lumea cu fiecare hotarare scornita de consiliile locale…Si sa va fie RUSINE VOUA care va etalati rasismul fara rusine peste tot in comentarii…NU va mai mirati ca nu mai da nimeni doi bani pe Romania…Pe langa ambasadorul Palestinei, mai era si ambasadorul Irakului, Ambasadorul Kuweitului si primul secretar al ambasadei Iordaniei…RUSINE sa va fie TUTUROR, pentruca acceptati asemenea INCOMPETENTI in administratia locala si nationala…in fiecare zi Romania se face de rusine in TOATA LUMEA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.