REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2014, după CONTESTAȚII. S-au afișat notele în școlile din...

REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2014, după CONTESTAȚII. S-au afișat notele în școlile din Timiș UPDATE Care este noul procent de promovabilitate

0
DISTRIBUIȚI

bacalaureat 07_resize

Ultimele emoții pentru absolvenții de liceu care au susținut în acest an examenul de Bacalareat. Astăzi, Ministerul Educației Naționale va publica rezultatele finale la BAC, după contestații, pe www.edu.ro. Până atunci însă, cei 1.055 de liceeni din județul Timiș care au depus contestație pot afla dacă au primit o nouă mai mare, dacă se vor deplasa la centrele de examen la care au susținut probele scrise ale Bacalaureatului.

“În acest moment, la fiecare centru de examen din județul Timiș sunt extrase din aplicație listele cu notele obținute de absolvenții de liceu după contestații și se afișează la avizierele școlilor. Deocamdată, noi nu avem datele centralizate, nu știm câți elevi au obținut o notă mai mare sau mai mică”, ne-a declarat Cornel Petroman, inspector școlar adjunct în cadrul ISJ Timiș.

Din cei 4.473 de absolvenți de liceu din județul Timiș care au susținut, în acest an, examenul de Bacalaureat, aproape 25 % dintre aceștia au fost nemulțumiți de notele primite și au depus contestație.


Cele mai multe contestații, 437, au fost depuse la Limba Română, 193 la Matematică, 145 la Biologie vegetală și animală, 107 la Geografie, 100 la Istorie și 31 la Anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană. La restul materiilor au fost depuse mai puțin de zece contestații. În acest an, în județul Timiș, rata de promovabilitate a examenului de Bacalaureat a fost de 56,09 %, înainte de contestații.

Vom reveni cu amănunte!

UPDATE Cornel Petroman, inspector școlar adjunct în cadrul ISJ Timiș, ne-a declarat că, după soluționarea contestațiilor, în județul nostru promovabilitatea la examenul de Bacalaureat a crescut cu un procent. “Promovabilitatea, după rezolvarea contestațiilor, este de peste 57 %”, a precizat Cornel Petroman.

Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș, ne-a explicat că la 627 de absolvenți de liceu nemulțumiți, care au depus contestație, notele nu au fost modificate. 234 de note au fost mărite, 195 micșorate, iar 627 au rămas neschimbate. Trei candidați au primit note mai mari, după contestații, cu peste 1,5 puncte, și doar unui elev i s-a micșorat nota cu 1,5 puncte. Ceilalți liceeni care au depus contestație fie au primit note mai mari cu cel mult 1,5 punct, fie li s-au micșorat cu cel mult 1,5 puncte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.