Secretarul de stat Dorel Săndesc anunţă: Contribuţia pentru asigurările de sănătate AR...

Secretarul de stat Dorel Săndesc anunţă: Contribuţia pentru asigurările de sănătate AR PUTEA CREŞTE până la 14 la sută

3
DISTRIBUIȚI

dorel sandesc

Contribuţia pentru asigurările de sănătate ar putea creşte până la 14 la sută, o discuţie în acest sens având loc cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional, care au considerat că o astfel de măsură este „esenţială şi justificată”, a declarat luni, la o conferinţă Mediafax, secretarul de stat timişorean din Ministerul Sănătăţii Dorel Săndesc. Secretarul de stat a precizat că la nivelul Ministerului Sănătăţii există discuţii privind posibilitatea majorării contribuţiei pentru asigurările de sănătate, fără ca până acum să existe o decizie în acest sens.

„A fost o discuţie privind analiza sistemului de sănătate.


Nu este un obiectiv sau o măsură stabilită de Guvern. Au fost discuţii globale. Nu avem o discuţie sau decizii la nivel interministerial. Este doar o discuţie în perspectivă şi merită făcută, după părerea mea”, a spus secretarul de stat, la conferinţa de presă dedicată Zilei Internaţionale de Luptă împotriva Hepatitei, organizată de MEDIAFAX, în parteneriat cu Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO),

Dorel Săndesc a adăugat că discuţia din Guvern privind reducerea CAS a venit şi pe fondul unei „frici de noi taxe”. „Am văzut sondaje în care oamenii pun pe primul loc sănătatea, fiind de acord să plătească mai mult. Discuţia e necesară şi am discutat inclusiv cu FMI. Este o dezbatere pe care vrem să o avem. Părerea mea e că ar trebui revenit la nivelul anterior, pentru că această contribuţie este la nivel standard în UE, 13,5-14 la sută”, a mai spus Săndesc.

Secretarul de stat a precizat că la discuţiile cu oficialii FMI au participat şi reprezentanţi ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, ai Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi ai Ministerului de Finanţe. Întrebat care a fost poziţia FMI, secretarul de stat a răspuns: „Nu s-au opus, chiar au apreciat, considerând că este justificată.”

3 COMENTARII

  1. Domnul Dorel Sandesc este un cretin patentat daca el crede ca vom plati 14%. Ii sugerez domnului Sandesc sa rezolve prima data spagarii nerusinati din sistemul romanesc de sanatate si apoi sa vina cu „solutii” din acestea. Eu platesc acestui sistem nerusinat de sanatate niste sume enorme iar daca eu sau cineva din familia mea are nevoie de servicii de sanatate, pentru a beneficia de tratament civilizat trebuie sa ma duc in mediul privat fiindca la stat nu beneficiez decat de cozi si mi se cere spaga. Asa ca mai nerusinatule Sandesc cat tupeu mai ai tu si PSD-ul?

  2. D-le secretar „de stat” cand va apucati si dvs. PSD-sti de lucru in folosul obstii cum va place sa va laudati ca va ales majoritatea ,chiar nu va e rusine cu atatea lucruri urate in sanatate :furturi spagi cozi ,sictir indiferenta…etc pai ce va asteptati sa zica FMI-l ca nu-I de accord cu majorarea contributiilor ,ca pe ei ii doare in paispe de noi ,ei se trateaza in America si noi umflam buzunarele medicinei private, daca vrem sa traim . Mai bine luati-va Premierul si mergeti unde a intarcat Mutu Iapa , da sa nu va prind pe la Petrolul ca arunc gaz pe voi.

  3. Mai intai sa scoata banii de sanatate de la bugetul consolidat de stat, sa introduca cardurile nationale de sanatate, asa cum prevede legea din 2006 si nu se aplica, apoi sa vorbeasca. Nu ma asteptam , ca si Dorel Sandesc sa propuna in continuare jecmaneala romanilor, fara sa analizeze macar calitatea actului medical; habar n-are nici cat se colecteaza si pe ce se duc banii de fapt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.