Semnal de ALARMĂ tras de șeful Serviciului de Ambulanță Timiș: “Mașinile nu...

Semnal de ALARMĂ tras de șeful Serviciului de Ambulanță Timiș: “Mașinile nu au fost înlocuite de ani de zile”

0
DISTRIBUIȚI

salvare_ambulanta_001_53360600

Personalul medical care lucrează în cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Timiș este solicitat, zilnic, la peste 300 de cazuri.


Transportul pacienților și al cadrelor medicale se realizează cu 73 de mașini care nu au mai fost înlocuite de ani întregi. Deși există o lege care prevede faptul că în fiecare an zece mașini de la Ambulanță trebuie scoase din trafic și înlocuite cu altele noi, acest lucru nu se respectă.

Leonida Iancu, directorul Serviciului Județean de Ambulanță Timiș, atrage atenția că mașinile de intervenție din județul nostru sunt “cam la limită”. “Mașinile nu au fost înlocuite de ani întregi. S-a stabilit o înlocuire anuală a mașinilor de la Ambulanță, a fost dată o lege în acest sens, lege care nu se respectă. Anul acesta ne-au dat cinci mașini noi, dar în cei doi ani anteriori nu am primit nimic”, a precizat Leonida Iancu.

În total, Serviciul Județean de Ambulanță Timiș are 73 de mașini, dintre care 60 sunt de urgență. “Și aceste mașini de urgență sunt de două categorii. Avem șapte mașini ATI care sunt super dotate, iar restul sunt mașini de resuscitare”, a mai explicat Leonida Iancu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.